Start cu stangul in sesiunea parlamentra

Vacanta de doua luni a parlamentarilor a luat sfarsit. Unii dintre parlamentari ar mai fi dorit sa petreaca, dupa cum o arata si prezenta. 123 de deputati au lipsit de la prima sedinta in Parlament. O treime dintre locuri au ramas goale in Camera in prima zi a sesiunii de toamna, care se anunta agitata: cu o motiune de cenzura probabil, cu proiectul de buget de adoptat si cu dezbateri pe marginea votului uninominal.
Traian Basescu avertiza in urma cu cateva zile ca daca pana pe 25 octombrie legea nu va fi gata, va convoca un referendum, in aceeasi zi cu alegerile pentru parlamentul european, adica 25 noiembrie. Premierul Tariceanu a anuntat insa ca Executivul si-ar putea asuma raspunderea pe legea votului uninominal.

Prima femeie gardian-sef la Turnul Londrei

Prima femeie gardian-sef din istoria de 522 de ani a Turnului Londrei si-a inceput, ieri, misiunea. Scotianca Moira Cameron va avea ca sarcina, contra unui salariu de 20.000 de lire pe an si a unui apartament in Turnul Londrei, paza bijuteriilor Reginei, dar va fi si ghid al numerosilor turisti care viziteaza constructia de pe malul nordic al Tamisei. Simbol al capitalei britanice, resedinta regala pana in secolul al XVI-lea, dar si o inchisoare renumita, Turnul Londrei este astazi un important muzeu, care gazduieste Bijuteriile Coroanei si Armurile Imperiale. Moira Cameron, femeia-ofiter aflata in armata de la 20 de ani, a fost aleasa din peste 500 de oameni sa devina gardian la Turnul Londrei. Dupa doua luni de „antrenament”, Moira, in varsta de 42 de ani, a venit ieri la serviciu. Si-a petrecut cea mai mare parte a primei sale zi de lucru, cu jurnalistii. Femeia-gardian va avea colegi 35 de garzi, cu totii barbati.