Anul Câinelui, care a început ieri, va aduce orice pentru liderii politici ai lumii, mai puţin sănătate, potrivit predicţiilor făcute de maeştrii feng shui din Hong Kong, relatează AFP, citată de Agerpres. Astfel, preşedintele american, Donald Trump, născut în 1946, un alt an al câinelui, risca să aibă parte de un an dificil, deoarece animalul sau din zodiacul chinezesc se va lupta cu câinele din 2018, au explicat mai mulţi experţi asiatici în geomanţie.
Data de naştere a lui Donald Trump face din preşedintele american un „câine de foc”, însă anul 2018 este cel al „câinelui de pământ”, elemente care nu se potrivesc deloc atunci când sunt puse împreună. Thierry Chow, care practică arta divinaţiei în Hong Kong, fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub tutela chineză, consideră că elementul „foc” din semnul zodiacal al liderului de la Casa Albă se va consuma şi îi va afecta starea de sănătate.
Ea avertizează şi în legătură cu o neînţelegere între Donald Trump şi China, în chestiuni spinoase, precum comerţul şi economia. „A şaptea stea cade spre est, care înseamnă Asia. Această stea afectează comunicarea, ea provoacă bârfe şi quiproquouri”, a adăugat ea.
Feng shui se bazează pe o filosofie străveche, care consideră că toate evenimentele sunt rezultatul unui echilibru subtil între cele cinci elemente care formează universul: metalul, lemnul, apa, focul şi pământul.
harrzDeparte de lumea politicii şi a finanţelor, Thierry Chow prevede o căsătorie reuşită, în luna mai, pentru prinţul Harry şi actriţa Meghan Markle.
În calendarul chinez, elementul „pământ” reprezintă regalitatea. Combinat cu imaginea lumânării aprinse, asociată lunii mai în zodiacul tradiţional, totul converge spre o sărbătoare reuşită, afirmă experta asiatică.