Duelul dintre Oțelul și Petrolul – un meci care a opus „campioanele” remizelor din acest sezon – nu putea să se încheie altfel decât nedecis! Ba chiar și fără gol marcat, așa cum s-a întâmplat sâmbătă la Galați, acolo unde echipa ploieșteană a obținut un punct – muncit, norocos sau cum o vrea să-l catalogheze fiecare – cu ajutorul căruia își îmbunătățește, totuși, zestrea din clasament.
E drept, prestația „lupilor” nu s-a ridicat, poate, la nivelul așteptărilor, mai cu seamă în primele 45 de minute, dominate cu autoritate de către gălățeni. Gazdele au impus un forcing ofensiv din start, au „colecționat” corner după corner încă din primele minute, au avut o „transversală”, la șutul lui Maciel (21), plus încă alte câteva șuturi periculoase, precum cele expediate de Miguel Silva (21) și Bodișteanu (45+1), la care Zima a intervenit salvator.
După pauză, petroliștii s-au așezat ceva mai bine în teren, mai ales după aparițiile lui Ișfan și Irobiso, care au adus un plus de consistență ofensivă, chiar dacă nematerializată prin ocazii importante la poarta gazdelor. O singură, dar uriașă, oportunitate, venită în prelungiri, după o fază fixă, atunci când Huja (90+2) a reluat, cu capul, spre buturile Oțelului, iar Relu Stoian a avut un reflex excelent și a respins balonul în transversală!
S-a terminat, astfel, 0-0, iar echipa noastră rămâne neînvinsă după primele două confruntări din 2024. Cu 31 de puncte ne aflăm, deocamdată, pe locul 8, la trei lungimi distanță de zona de play-off, și ne pregătim să primim vizita echipei care a dominat fotbalul românesc în ultimii ani, CFR Cluj, pe care o vom întâlni sâmbătă, de la ora 17.00, pe „Ilie Oană”. Foto: Sorin Pană

Oțelul Galați – FC Petrolul 0-0
Oțelul: Stoian – Zhelev, Cisse, Lovric, M. Silva – Zivulic – Maciel (90+1 Fatai), Santos Lameira (65 Al. Pop), Cisotti (cpt), Bodișteanu – Rusevic (80 Cîrjan). Antrenor: Dorinel Munteanu.
FC Petrolul: Zima – Dumitriu (66 Irobiso), Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Seto, Diomande (46 Ișfan), Jair – Musi (66 D. Radu), Grozav (85 Jefferson). Antrenor: Florin Pîrvu.
Au arbitrat: Kovacs Szabolcs – Radu Adrian Ghinguleac și Adrian Vornicu.
Rezervă: Vlad Băban. Arbitru VAR: Radu Petrescu. Arbitru AVAR: Cristina Maria Trandafir.
Observatori: Augustus Constantin și Marcel Vasile.
Cartonașe galbene: Santos Lameira (63), Bodișteanu (80)/Meijers (70), Ișfan (77).
Jucătorul meciului: Zima