Vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni normală pentru perioada din calendar, pe parcursul următoarelor două săptămâni, respectiv până pe 5 februarie, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor – sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare – va fi ridicată pe tot parcursul intervalului în cea mai mare parte din ţară, se arată în prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi preluată de Agerpres.
În Muntenia, răcirea accentuată a vremii se va resimţi cu precădere la valorile diurne, care vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de la 1 grad la 4 grade, mediat regional. Minimele nocturne se vor încadra între -4 grade şi -1 grad, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie – 1 februarie. După data de 2 februarie este estimată o creştere a temperaturilor diurne. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spaţii mici şi trecător urmând a se semnala precipitaţii slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse şi moderate cantitativ (ninsori, lapoviţă şi ploaie) va fi ridicată în perioada 27 – 29 ianuarie.
La munte, vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că valorile de temperatură, deşi cu unele oscilaţii, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne între -5 şi 0 grade, respectiv minime nocturne de la -9 la -5 grade. Valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geroasă. O uşoară creştere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spaţii mici şi trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitaţii menţinându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.