Ieri, cancelarul Olaf Scholz a confirmat oficial că Germania va trimite tancuri principale de luptă Leopard 2 Ucrainei, a anunțat Agenţia Reuters, preluată de Hotnews. „Această decizie urmează linia noastră binecunoscută de a ajuta Ucrainei în cel mai bun mod în care putem. Acționăm îndeaproape într-o manieră coordonată la nivel internațional”, a afirmat Olaf Scholz într-un comunicat remis presei.
Acesta precizează că obiectivul este de a crea rapid două batalioane cu tancuri Leopard 2 în Ucraina și că Germania va furniza 14 tancuri de acest tip din depozitele sale militare.
Comunicatul mai afirmă că antrenarea militarilor ucraineni în vederea utilizării acestor vehicule de luptă va începe în curând în Germania și că Berlinul va pune la dispoziția trupelor Kievului și munițiile și celelalte elemente de logistică necesare pentru folosirea tancurilor Leopard 2.
Scholz a anunțat de asemenea că guvernul său va emite în curând permisele de care au nevoie țările partenere pentru a putea transfera tancurile Leopard 2 din dotarea propriilor forțe armate Ucrainei.