Petrolul a adunat șapte puncte din 9 posibile, după ce a bifat primul succes în fața propriilor suporteri, din acest sezon de eșalon secund, scor 2-1 cu Pandurii Tg. Jiu (sau, mai bine zis, ce a mai rămas din acest brand…).
A fost o victorie fără mari emoții, chiar dacă scorul a fost unul ”strâns”, oaspeții contând însă foarte puțin în joc.
Galben-albaștrii s-au desprins repede, golurile trupei lui Leo Grozavu fiind înscrise, în prima repriză, de către Arnăutu, după un penalty acordat ”cum nu se poate mai la țanc”, încă din min. 3 şi Saim Tudor, după o gafă de cascadorii râsului a portarului … ploieștean Cotolan, fostul junior petrolist care avusese o prestație bună când a evoluat pe ”Ilie Oană”, în tricoul celor de la Popești Leordeni, fiind acum vinovatul principal la golul ”de trei puncte”, până la urmă..
Cotaţi drept favoriţi înaintea startului partidei de astăzi, diferenţa de experienţă şi de valoare atărnând în balanţă mai mult decât conjuncturala postură de egalitate din clasament, petroliştii şi-au respectat statutul şi au bifat primul succes stagional pe „Ilie Oană”. O victorie ce s-a conturat limpede încă din start, prima repriză fiind cea în care totul a mers ”conform planului”, în timp ce, după pauză, jocul a dezamăgit.
Cu avantajul obţinut prematur, prin reușita lui Arnăutu, din penaltiul obținut de Șaim Tudor, „lupii” şi-au permis să conducă lejer ostilităţile, căutând să rezolve cât mai repede ecuaţia învingătoarei. Herea (11) a ratat ţinta cu un şut de la 16 metri, apoi Saim Tudor (15) a 7-breluat, din careu, în braţele lui Mihai Cotolan, iar Arnăutu (21) a trimis, cu capul, peste transversală, dintr-o poziţie extrem de favorabilă. I-a venit rândul lui Nini Popescu (26) să irosească o bună oportunitate, trimiţând alături din faţa porţii, pentru ca, un minut mai târziu, Pandurii să aibă prima acţiune mai consistentă, şutul lui Pârvulescu, din lateral stânga, fiind trimis, cu ceva emoţii, în corner de către Tordai.
Desprinderea avea să vină pe final de primă repriză, atunci când Herea a bătut o lovitură liberă de pe dreapta, mingea a deviat din zid şi a ajuns în preajma careului mic, Mihai Cotolan a ratat total ieşirea dintre buturi, iar Saim (39) a fost omul potrivit la locul potrivit, trimiţând oarecum norocos, cu capul, în poarta părăsită.
La 2-0 la pauză, conturile păreau încheiate, însă ploieştenii şi-au complicat cumva singuri misiunea. N-au mai reuşit să puncteze în partea secundă, deşi au avut câteva oportunităţi importante, trecute în contul lui Arnăutu (50 – şut în blocajul lui Mihai Cotolan), Herea (57 – reluare din unghi, lateral stânga, la care portarul advers a reţinut cu emoţii) sau Ciocâlteu (70 – şut de la 20 de metri, respins de Mihai Cotolan), şi au trăit cu emoţii finalul de joc, pentru că Pârvulescu (85) a prins defensiva „lupilor” dezorganizată pe un contraatac, învingându-l pe Tordai cu un şut plasat, expediat din marginea careului.
Finalul n-a fost, însă, unul cu prea multe emoții pentru publicul ploieștean, Pandurii neavând forţa să se arunce în atac şi să caute golul care să aducă o remiză nedreaptă, petroliştii gestionând perfect ultimele minute. S-a terminat, astfel, 2-1, echipa lui Leo Grozavu adunând şapte puncte după trei etape, bilanţ mulțumitor, care menține Petrolul în zona podiumului.
Vineri, tot de la ora 18.00, Petrolul are parte de o deplasare în Capitală, contând pentru runda a patra, urmând să o întâlnească pe Metaloglobus Bucureşti.
Foto: Răzvan Păsărică/
www.sportpictures.eu

FC Petrolul Ploieşti – CS Pandurii Tg. Jiu 2-1 (2-0)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 3500. Marcatori: Arnăutu (2, pen.), Saim Tudor (39)/Pârvulescu (85).
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga (cpt), Cazan, Ţigănaşu (85 Neziri) – Chindriş (60 Ciocâlteu) – Cruceru, Cl. Herea – N. Popescu, Arnăutu (81 Danci), Saim Tudor. Antrenor: Leo Grozavu.
CS Pandurii: M. Cotolan – N. Cotolan (46 Nsiah), R. Gheorghe, Ciobanu, Vasilescu – Cenaj – Tudoran, Brânzan (cpt), Vodă (90+1 Măicăneanu), Pârvulescu – Blejdea (65 Dănescu). Antrenor: Adrian Bogoi.
Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) – Florin Pucheanu (Târgovişte) şi Erchian Ionus (Constanţa).
Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galaţi) şi Dorinel Dincă (Călăraşi).
Jucătorul meciului: Saim Tudor