*A fost emis mesaj Ro-Alert pentru degajare mare de fum

 

F.T.

Pompierii prahoveni au intervenit  în această dimineaţă,  în cartierul Nuci din Ploieşti, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală   de aproximativ 2000 de metri pătraţi, în interiorul cărei se aflau reziduuri petroliere.

La faţa locului au fost mobilizaţi 33 de salvatori subofiţeri şi patru subofiţeri, care au acţionat cu  şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de salvare la înălţime, un echipaj SMURD şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Potrivit informaţiilor furnizate de către ISU Prahova, au ars deşeuri petroliere dintr-un rezervor subteran, în interiorul halei fiind canale tehnologice adânci de aproximativ 15-20 de metri, context în care pentru stingerea flăcărilor s-a acţionat din exterior. De asemenea, pentru evacuarea fumului din interior, a fost folosit un ventilator de mare capacitate. Totodată, a fost emis şi mesaj Ro-Alert pentru degajare masivă de fum pentru municipiul Ploieşti.

Conform unei alte surse – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – cei 20 de muncitori care se aflu în interiorul halei s-au autoevacuat.

După aproximativ o oră  de luptă cu flăcările – la ora 11.30 – ISU Prahova a anunţat că incendiul a fost lichidat,  cu precizarea: „Pompierii au stabilit că incediul s-a produs, cel mai probabil, ca urmare a efectului termic al metalului topit (se executau lucrări de tăiere metale) în contact cu reziduurile petroliere aflate în interior”.