Petre Apostol

A 63-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism a avut loc la Cluj-Napoca, la care au fost prezenţi 252 de sportivi din opt ţări: Armenia, Bulgaria, Germania, Israel, Moldova, Serbia, Turcia. La această ediţie a competiţiei organizate de Federaţia Română de Atletism s-au remarcat şi două reprezentante de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, Ioana Plăvan şi Andreea Lungu.
Născută în 1998 şi pregătită de profesorul Nicolae Pavel, Ioana Plăvan şi-a adjudecat medalia de argint în cadrul probei de aruncare a suliţei, cu performanţa de 53.29 metri, ratând prezenţa pe prima treaptă a podiumului pentru 53 de centimetri, pe prima poziţie situându-se Florina Necşoiu, de la CSM Braşov. De menţionat că atleta prahoveană şi-a stabilit record personal la respectiva probă.
Cealaltă medaliată cu argint de la clubul din Câmpina, Andreea Lungu, este pregătită de profesoara Mihaela Marin, fiind născută în anul 2002, aflându-se în grafic pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, din luna octombrie, din Argentina (Buenos Aires).
La Internaţionalele României, atleta prahoveană a ocupat locul al doilea la proba de aruncare a discului, cu performanţa de 47.22 metri, fiind devansată doar de către Ioana Ţigănaşu (Ceahlăul Piatra Neamţ), cu 48.22 metri, care este cu doi ani mai mare decât sportiva din Câmpina.
Andreea Lungu a fost, astfel, aproape de recordul său personal (47.71 metri), stabilit luna trecută, la Tel Aviv (Israel), cu ocazia participării la un Meci Internaţional pentru juniori (U20). De altfel, respectiva performanţă reprezintă a 12-a din Europa în acest sezon la categoria de vârstă U18, fiind a şasea sportivă de pe continent în 2018 care a trecut de 47 metri şi jumătate.