Florin Tănăsescu
Vasileasco, sunt un fost fotbalist de la Universitatea Craiova – eterna Terra Nova – și m-am îmbătat mai rău decât Dobrin înaintea meciului Elveția – România (scor 7-1), când te-am auzit că-n următorul sezon competițional vei mări “premele” tuturor jucătorilor amatori sau profesioniști. Mare prost fusei !
Cucoană, te știu de pe vremea când erai la grădiniță, și nu în studiourile Antenei 3, iar eu fugeam din cantonamentul de tristă amintire, impus de Titu Teașcă, ăla care s-a întrebat după aia, retroactiv, “ Ce rău v-am făcut?”. Așa te-ntreb și eu pe tine: Muiere, ce rău îți făcui, de mă făcuși ca, imediat ce ai lansat în eter anunțul că îmi crește prima de stat pe tușă, să mă împrumut la Cămătaru de 500.000 de euro, rambursabili când și-o da Mugur Isărescu demisia de la BNR ?
Am văzut și-am auzit multe la viața mea, Vasileasco ! Am făcut multe blaturi, dar pe damigene de zaibăr, nu pe valize cu bani, cum făcuși tu acum, cu promisiunile tale, de parcă ai fi Gigi Becali.
Fată, am auzit trei povești nemuritoare la viața mea. Prima, când U Craiova a jucat împotriva Fiorentinei; unii, la peluza a doua, povesteau despre Romeo și Julieta, cuplu mai faimos decât Baressi și Maldini. Am crezut că-i basm. A doua – când am jucat în “Ghencea”, cu Steaua. La masa presei, Ovidiu Ioanițoaia vorbea despre love story-ul dintre Gheorghiță Geolgău și Nadia Comăneci, în calea iubirii lor punând talpă Nicu Ceaușescu. Nici pe nea Ovidiu nu l-am crezut. A treia a fost povestea ta, olteancă de-a noastră, care ne-ai promis rentele viagere majorate de la 4.000 de lei în sus. Ca un bou, te-am crezut, fără să-mi dau seama că ne iei la 11 metri. Și-am ajuns dator vândut.
Vasileasco, eu înțeleg că te-ai inspirat din plonjoanele lui Silviu Lung, aruncându-te în afirmații că ne cresc primele de bătut pasul pe loc, inclusiv ale ălora care au lustruit băncile de rezerve și pragurile cârciumilor. Da’ nu nu te-ai gândit la golaverajul negativ pe care-l faci bugetului consolidat al țării și-al meu, personal? Nici măcar Ilie Balaci – mijlocaș cu carte, că doar a făcut ASE-ul, nu mi-a putut explica de unde scoți banii ăștia. Din pământ, din iarba stadionului “Ion Oblemenco” ? Ministro, aș zice că te-a mușcat șarpele monetar de care făcea vorbire Marx și ai căzut în păcatul minciunii, dar tot nu-mi merge mintea ce-a fost în capul tău. Nici măcar prim- secretarul de la Dolj nu ne-a promis că, dacă ajungem în finala Cupei UEFA, ne dă o Skoda drept primă, ci doar Dacie 1.100. Da’ tu făcuși pe Samantha, din “Ce vrăji a mai făcut olteanca mea”.
Olguțo, nici cu doză dublă de diazepam nu pot să mai adorm, fiindcă primesc SMS-uri în toiul nopții de la Rodion Cămătaru, prin care-mi zice să-i restitui de urgență și cu dobândă la dobândă ăia 500.000 de euro.
Muiere, vorba rapsodului nostru județean Tudor Gheorghe: “Au înnebunit salcâmii și tu-mi ceri să fiu cuminte ?”
Da’ tu ești cu toate-acasă ?