Un studiu care a apărut taman ieri, 8 Martie, efectuat de către Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, arată că șoferițele sunt mult mai atente decât șoferii în trafic!
În preambulul informației, pentru a încuraja sexul frumos și a-i descuraja pe bărbații care le privesc de sus, se precizează: “Conducerea unui autovehicul presupune multă atenţie, responsabilitate, cunoştinţe în domeniu şi mai ales păstrarea calmului în situaţii dificile ce pot apărea în trafic. Şoferiţele au dovedit că păstrează aceste calităţi mai bine decât bărbaţii atunci când se află la volan”. Iar drept argument al informației potrivit căreia șoferițele sunt mai prudente, se precizează: “Doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, din anul 2016, s-au produs din vina conducătoarelor auto”.
Totuși pentru a nu le considera chiar maestre într-ale șofatului, reprezentanții Direcției Rutiere amintesc și abaterile șoferițelor: “Cele mai multe accidente produse în localități au avut drept consecinţă neacordarea priorității de trecere pietonilor (15,58%), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (13%) şi viteza neadaptată (11,9%). În afara localităților, conducătoarele auto s-au făcut vinovate de producerea accidentelor din cauza vitezei neregulamentare (în 12,4% cazuri), din cauză că au avut alte preocupări la volan (3%) sau pentru că au circulat pe sensul opus (2,3%)”.