F. T.

Începând de ieri, odată cu încheierea vacanței judecătorești, instanțele din Prahova au revenit la programul normal de lucru.
La Tribunalul Prahova, Arhiva are program în fiecare zi din săptămână (cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică), și nu limitat la două ore, timp de trei zile din săptămână, cum a funcționat în perioada 1 iulie –6 septembrie a.c.
De asemenea, programul la Registratură (pentru depunere înscrisuri și cereri dosare) a revenit și el la fluxul normal, acesta fiind restrâns, în perioada vacanței judecătorești, tot la câte două ore în trei zile din cursul săptămânii.
Și Curtea de Apel Ploiești a intrat în același ritm, diferența dintre cele două instanțe fiind că, pentru vacanța judecătorească, programul de lucru cu publicul a fost restrâns, atât la Arhivă, cât și la Registratură, câte două ore timp de trei zile pe săptămână, dar până la data de 31 august a.c.
La ambele instanțe s-au reluat și ședințele de judecată. Astfel, dacă în această vară au avut prioritate doar cauzele penale sau cele din materia Dreptului familiei etc, acum toate cauzele de pe rolul celor două instanțe primesc din partea completelor de judecată termene cât mai scurte.
Şedințe normale de judecată au loc, începând de ieri, și la cele cinci judecătorii din județ – Ploiești, Câmpina, Sinaia, Mizil și Vălenii de Munte.
De asemenea, și cei aproximativ 700 de avocați prahoveni au revenit, de ieri, la Barou, după o vacanță mai mult sau mai puțin oficială.