V.Stoica

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova vin cu vești bune pentru șoferii prahoveni care au dus dorul unui nod de ieșire/intrare al autostrăzii București- Ploiești, inexistent pe raza județului Prahova până în prezent.
Conform vicepreședintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, având în vedere că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat, prin ordin de ministru, o tranșă în valoare de 4,2 milioane de lei pentru amenajarea nodului rutier de la Gherghița de pe autostrada București-Ploiești, există posibilitatea ca accesul pe A3 să fie gata până la sfârșitul acestui an, iar șoferii să poată să intre sau să iasă de pe autostradă și de pe raza județului Prahova.
Lucrările la nodul de acces de la Gherghița au demarat în luna aprilie a acestui an, valoarea acestora fiind de aproximativ 14 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de la bugetul județean. Pentru că MDRAP a alocat cele 4,2 milioane de lei pentru obiectivul susținut financiar de autoritatea județeană, există posibilitatea ca finalizarea lucrărilor să aibă loc în luna noiembrie a acestui an, având în vedere că, potrivit declarațiilor lui Bogdan Toader, în prezent s-a ajuns la un stadiu fizic al construcției de 70%.
Autostrada Bucureşti-Ploieşti, al cărei proiect iniţial includea cel puţin două noduri de ieşire-intrare, avea mari șanse să ajungă, din cauza fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, în analele ciudăţeniilor drumurilor de mare viteză. Cum numai în România se putea întâmpla, Berceanu declara, în timpul lucrărilor la această autostradă, că nu are bani şi de ieşiri/intrări, fără să se gândească la eventualele consecinţe grave care ar fi posibil să apară din cauza inexistenţei acestora. Și așa, județul Prahova a fost văduvit de accesul pe A3 până în prezent, lucru care se va schimba în curând.
Realizarea nodului rutier de la Gherghița constă în amenajarea a patru bretele ce vor asigura accesul din/în autostrada A3 în/din DJ100B. Bretelele vor avea şi câte un sens giratoriu în capetele rampelor pasajului existent peste autostrada A3, pod care face parte din drumul judeţean 100B. Pe lângă lucrările propriu-zise la realizarea celor patru bretele şi a sensurilor giratorii, sunt efectuate și semnalizări rutiere, mutări şi protejări de instalaţii care trec prin zonă, precum şi iluminatul rutier corespunzător.