F. T.

Ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) au ridicat ieri patru kilograme de droguri de mare risc de la două persoane – bărbat și femeie -, prinse în flagrant chiar în momentul în care încercau să le vândă în Ploiești !
Potrivit procurorilor DIICOT care au preluat cazul, drogul – cunoscut pe piața neagră și sub numele de “marijuana africană” sau “khat” – ar fi fost adus din străinătate, iar suspecții intenționau să-l vândă și în alte județe din țară.
Pe numele celor două persoane – ambele din Bistrița Năsăud – judecătorii de la Tribunalul Prahova au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
De menţionat că, săptămâna trecută, după cum aminteam și într-unul dintre numerele ziarului nostru, aceeași instanță prahoveană a emis patru mandate de arestare pe numele altor patru bărbaţi, acuzaţi de trafic de droguri de risc (cannabis). Aceștia au fost prinși de anchetatorii ploieșteni în urma unor percheziții corporale și domiciliare, de la suspecți fiind ridicate, în total, 10 kilograme de cannabis care, de asemenea, urmau să fie distribuite pe piața neagră.