Audienta ametitoare la Formula 1
Numarul de persoane din intreaga lume care urmaresc cursele din Formula 1 creste in fiecare an.
Audientele au ajuns, deja, la cifre ametitoare, in 2008 campionatul castigat de Lewis Hamilton fiind urmarit de nu mai putin de 600 de milioane de telespectatori.
Regina automobilisticii mondiale, Formula 1, a inregistrat, astfel, o crestere de 5 milioane de telespectatori fata de 2007 (595 milioane).
Asa cum era de asteptat, cea mai importanta echipa din Formula 1, Ferrari (8 titluri mondiale in ultimii 10 ani), atrage un numar foarte mare de telespectatori in Italia, tara care are cei mai multi fani ai Formulei 1 din Europa (37,5 milioane de persoane care au urmarit competitia in sezonul trecut). Succesul inregistrat de britanicul Hamilton a facut, conform gsp.ro, ca telespectatorii din aceasta tara sa se orienteze mai mult spre automobilism, iar numarul spectatorilor a crescut cu 7%, ajungand la 29,1 milioane.
In schimb, retragerea unei legende a Formulei 1, germanul Michael Schumacher, si neaparitia unui alt idol in aceasta tara a facut ca Germania sa isi piarda mult din interes.
Din 2006, de cand Schumi s-a retras, numarul de privitori a scazut in continuu.
La nivel mondial exista, insa, tari foarte mari care au un numar mult mai semnificativ de telespectatori la cursele de Formula 1. Brazilia si China au strans, de exemplu, 110 si respectiv 119 milioane de privitori.