Gazprom a pierdut 800 de milioane de dolari

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat ca Europa ar trebui sa faca presiuni asupra Kievului si nu asupra Moscovei, pentru reluarea livrarilor de gaz natural prin teritoriul ucrainean.
“Europa ar trebui sa trimita un semnal clar Ucrainei sa se poarte normal, civilizat in loc sa preseze Rusia sa isi dea produsul la un pret de nimic”, declara Putin intr-un interviu cu postul german de televiziune ARD, ce va fi difuzat maine.
Potrivit lui Putin, gigantul rus Gazprom a pierdut circa 800 de milioane de dolari de la intreruperea livrarilor de gaz prin Ucraina, pe 7 ianuarie, adaugand ca fortat s-a suspendat activitatea la peste 100 de puturi”.
Putin a sugerat ca Ucraina sa isi privatizeze sistemul de tranzit al gazului, si ca Rusia va lua parte la aceasta privatizare, desi Ucraina considera sistemul sau de conducte ca fiind o resursa nationala “ce a venit din ceruri si de aceea nu este subiect al privatizarii. Noi am putea lua parte la privatizare, daca Ucraina ia o asemenea decizie”, a mai declarat Putin.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMoneda euro aniverseaza 10 ani
Articolul următorGrupaj de stiri