Leul se prabuseste !

Un euro a ajuns, ieri, la 3,71 lei, ceea ce reprezinta maximul ultimilor trei ani.
Un nivel mai ridicat decat ieri a mai fost atins la 17 februarie 2005, cand BNR a cotat un euro la 3,8.026 lei.
Pentru moneda americana, referinta a fost de 2,4.788 lei, fata de 2,5.079 lei/dolar in ziua precedenta.

Belgradul rupe relatiile cu cei care recunosc independenta Kosovo

Guvernul sarb a adoptat, ieri, un plan de actiune in eventualitatea proclamarii independentei provinciei Kosovo, Belgradul avertizand ca ar putea intrerupe relatiile diplomatice cu tarile care vor recunoaste independenta.
Guvernul de la Belgrad nu a oferit detalii despre acest plan, dar surse oficiale au dezvaluit ca intreruperea relatiilor ar fi o optiune.
Parlamentul sarb a adoptat in decembrie o rezolutie care stipuleaza ca Serbia „va revizui relatiile cu tarile care vor recunoaste independenta Kosovo”.
In conformitate cu rezolutia Parlamentului sarb privind pastrarea integritatii teritoriale, a suveranitatii si a ordinii constitutionale a Serbiei, Guvernul a adoptat un plan de actiune pentru cazul in care Kosovo isi va proclama unilateral independenta”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Sportiva cea mai bine platita din istorie

Jucatoarea de tenis Lindsay Davenport a devenit, ieri, cea mai bine platita sportiva din istorie, dupa calificarea in turul doi la Australian Open.
Cu 21,89 milioane de dolari castiguri pe circuit, americanca, in varsta de 31 de ani, a depasit o alta jucatoare de tenis, germanca Steffi Graf, care detinea recordul de zece ani.
Davenport a revenit in competitie in septembrie, la trei luni dupa ce a nascut un baietel.

Tensiuni diplomatice intre Rusia si Marea Britanie

Relatiile diplomatice dintre Rusia si Marea Britanie devin din ce in ce mai tensionate. Ambasadorul britanic la Moscova a fost convocat pentru explicatii la Ministerul rus de Externe, dupa ce Consiliul Britanic a refuzat sa inchida doua reprezentante. Autoritatile ruse au decis la sfarsitul anului trecut sa inchida reprezentantele culturale britanice de la Sankt Petersburg si Ekaterinburg pe motiv ca nu platesc taxe. Cu toate acestea, centrul cultural din Sankt Petersburg a fost redeschis, ieri, dimineata. Ministerul rus de Externe a avertizat la 3 ianuarie ca orice decizie de redeschidere a acestor centre va fi considerata drept o „provocare” din partea Londrei.

Peste 6.000 de magazine arse, in India

Un incendiu devastator (in foto) continua sa faca ravagii in orasul indian Calcutta, dupa trei zile de la izbucnirea sa, intr-o piata aglomerata. Peste 6.000 de magazine au fost transformate in cenusa. Mai multe explozii izbucnite noaptea trecuta i-au impiedicat pe pompieri sa puna capat flacarilor. Acesta este cel mai mare incendiu din istoria recenta a Calcuttei. Traficul este complet blocat si nu exista nici pana la aceasta ora electricitate sau semnal telefonic. Mii de comercianti au ramas complet faliti. Cauza teribilului incendiu a ramas inca necunoscuta. Singurul suspect este chiar proprietarul complexului comercial, banuit ca intentiona sa scape de vechile constructii. Din fericire, autoritatile au reusit la timp sa evacueze toti oamenii aflati in piete si nu a fost raportata nicio victima.