Retur cu praf de pusca
De 43 de ani in fotbalul romanesc, seful Bistritei, Jean Padureanu spune ca nu a mai vazut asa un sezon incins. Mirajul milioanelor din Liga Campionilor si cele patru locuri de Cupa UEFA il fac pe presedintele Gloriei Bistrita sa anticipeze un retur incins pentru pretendentele la locurile fruntase.
„Il vad cu scantei. Pana acolo, si nu exagerez, il vad pana acolo ca se va trage cu pusca”, a declarat Jean Padureanu.
Padureanu nu crede in aliantele facute in varf de munte si nici in strategiile pe care unii sefi de club le pregatesc adversarilor.
„Eu nu cred in aceste strategii. Ar fi prea marsavi. Nu cred ca vor cobori lucrurile pana acolo. Dar unde sunt interese totul e posibil”, a incheiat Lordul de la Bistrita.
Transfer banos la Benfica
Benfica Lisabona l-a luat pe Laszlo Sepsi. Fundasul de la Gloria Bistrita a semnat pe 5 ani cu gruparea lusitana si va incasa 300.000 de euro pe sezon. Gloria Bistrita a dat lovitura. Dupa transferul lui Mazilu in Ucraina, trecerea lui Sepsi la Benfica este cea mai banoasa din campionatul intern. Ardelenii vor incasa pentru internationalul de tineret 2,5 milioane de euro, cu un milion mai mult decat oferta Stelei, care il includea insa si pe portarul Tatarusanu. Sepsi are si el de castigat in plan financiar: un salariu de 300.000 de euro pe sezon, de 10 ori mai mult decat incasa la Bistrita. Sepsi are 21 de ani si a jucat in acest sezon toate partidele din Liga I pentru formatia patronata de Jean Padureanu. Vicepresedintele Gloriei Bistrita, Ioan Horoba, a declarat ca gruparea ardeleana s-a inteles cu Benfica Lisabona pentru transferul fotbalistului Laszlo Sepsi, acesta fiind deja in Portugalia pentru a efectua vizita medicala. „Evidentele sunt prea clare pentru a nega acest lucru. In mare parte, am ajuns la un acord pentru acest transfer si luni (n.n. astazi) se va anunta totul. Am preferat sa tinem ascuns acest lucru pentru ca nu e bine ca de fiecare data sa anuntam cu surle si trambite ce facem. Domnul Padureanu va merge astazi in Portugalia pentru a incheia negocierile”, a spus Horoba.