F.T.

Pe parcursul a două zile – 17 și 18 septembrie – la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au fost efectuate şase razii în Ploiești, în Blejoi şi pe drumurile naționale din județ, scopul acestora fiind prevenirea comiterii de contravenţii şi infracţiuni, dar şi sancţionarea acelora care nu respectă normele legale.
În acest context, într-un comunicat de presă al IPJ Prahova sunt detaliate următoarele acţiuni: „Polițiștii de investigații criminale ploieşteni au acționat pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, în mijloacele de transport în comun din zona centrală, de Sud și de Nord a municipiului, precum şi pentru combaterea faptelor antisociale în zona Sălii Sporturilor Olimpia din Ploiești.
Oamenii legii de la Secția de Poliție Rurală Blejoi au acţionat împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Prahova pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furturi din locuințe de pe raza de competență, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.
Agenţii Serviciului Rutier Prahova au acționat, în cele două zile, în contextul derulării Proiectului ROADPOL Safety Days, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în vederea combaterii accidentelor produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive, dar și pe fondul nerespectării regimului legal de viteză».
În documentul de presă al poliţiei prahovene mai este precizat faptul că „în timpul raziilor au fost legitimate 700 de persoane și au fost controlate 600 de autovehicule, fiind totodată efectuate 430 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul Drugtest. Au fost aplicate 179 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 69.570 de lei. Totodată, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 22 de permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare“.