Vremea va fi călduroasă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi diurne cuprinse între 23 şi 31 de grade, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este redusă în majoritatea regiunilor, conform estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 7 – 20 Septembrie 2020, preluată de Agerpres.
În Muntenia, în prima zi, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 31 de grade, după care în zilele de 8 şi 9 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 28 de grade. În intervalul 10-14 septembrie, temperatura aerului va creşte uşor, spre 29 de grade, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză, va marca o scădere treptată, spre medii de 24-25 de grade, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal.
Media minimelor termice se va situa în general între 12 şi 14 grade, exceptând primele două nopţi, când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 15-16 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.
La munte, regimul termic va marca o scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 de grade, în prima zi, spre 14 grade la sfârşitul intervalului, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10 grade în primele 2 nopţi, până la 6 grade în ultima noapte.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 7 şi 8 septembrie şi din nou în intervalele 14-16 septembrie, respectiv 18-20 septembrie.