Petrolul a adus încă un jucător, ieri, ultimul venit fiind tânărul Răzvan Bogdan Matiș (19 ani). Acesta va evolua, până la finele acestui sezon, la FC Petrolul Ploiești, fiind împrumutat de la gruparea de prim-eșalon Viitorul Constanța, care este proprietarul jucătorului!
Născut în 2001, Matiș este un fotbalist de profil ofensiv, putând juca pe mai multe posturi în linia mediană, iar din vara anului trecut a făcut parte din lotul lui FC Argeș, grupare cu care a promovat în prima ligă.
În stagiunea precedentă a eșalonului secund a bifat 20 de apariții și cinci goluri marcate, fiind titular în toate cele cinci întâlniri din play-off-ul de promovare, iar în această vară a jucat în ambele partide pe care piteștenii le-au susținut în Liga 1, venirea sa la Ploiești pentru acest sezon punând presiune pe ceilalți jucători ”under”, Manolache și Țicu! Asta pentru că este destul de greu de crezut că o echipă care vrea promovarea va folosi și doi jucători născuți în anul 2000, cei mai sus menționați, și un fotbalist de 2001, ultimul venit, Matiș, și pe cel obligatoriu, de 2002 – indiferent care este el (adică 4 jucători, dintr-un efectiv de 11!). Iar alți jucători de 2001, Nițescu sau noul-venit, Dumitru, chiar că au șanse tot mai mici să prindă minute oficiale odată cu acest nou transfer! Necesitatea și utilitatea unei echipe ”satelit” ar fi fost acum de discutat, dar, nu se mai poate face nimic, la acest capitol, la acest moment!
Oricum, Matiș este un transfer bun, care poate aduce multe plusuri, jucătorul fiind decisiv în unele momente pentru promovarea echipei sale precedente – FC Argeș.