Petre Apostol

La ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de Ciclism pe Şosea, desfăşurată la Bergen, în Norvegia, a fost prezent şi lotul naţional al României, din care a făcut parte şi un junior prahovean, de la CS Petrolul Ploieşti, nimeni altul decât campionul ţării la contratimp individual şi la fond la categoria sa de vârstă, Valentin Vasiloiu.
Elevul antrenorului Constantin Ciocan a participat, la Bergen, la ambele probe ale juniorilor, categorie la care a mai fost prezent în lotul naţional şi Denis Vulcan, care concureză în Spania, acesta evoluând doar în cadrul întrecerii de fond la Mondiale.
Medaliat cu bronz în cadrul probei de contratimp individual la ediţia din acest an a Campionatului Balcanic, disputată la Deva, Valentin Vasiloiu a încheiat pe locul 61 la Mondiale, desfăşurate în Norvegia. Evoluţia sa de la Bergen a fost vizibil afectată din cauza faptului că nu a putut nici măcar să vadă traseul anterior participării, concurând în ziua următoare sosirii în Norvegia, după zece ore de drum şi o noapte nedormită.
În cadrul probei de fond, disputată pe distanţa de 133,8 km, ciclistul prahovean a avut ghinion, fiind implicat într-un incident petrecut cu 88 de km înainte de final. Doi sportivi au căzut în faţa sa, iar acesta nu a mai putut să îi evite, scăpând, însă, doar cu o durere suportabilă la picior şi mici julituri. Totuşi, căzătura i-a distrus, practic, orice şansă la un rezultat bun, neputând recupera timpul pierdut faţă de pluton, abandonând în cele din urmă.
Pentru ciclistul petrolist reprezintă o nouă dezamăgire, mai ales că şi la Campionatul Balcanic, unde era favorit la medalii, a fost împiedicat tot de către o căzătură petrecută în faţa sa să obţină o clasare bună.

ciclism
Celălalt sportiv român din competiţia mondială a juniorilor, Denis Vulcan, a încheiat proba pe locul 91, cu o întârziere de opt minute faţă de câştigător, danezul Julius Johansen, sosit cu un avans de 51 de secunde în faţa următorilor ciclişti care au completat podiumul, italienii Luca Rastelli şi Michele Gazzoli.
Pentru Valentin Vasiloiu, prezenţa la Campionatele Mondiale a reprezentat un mare câştig la capitolul experienţă, mai ales că, anterior participării, nu a concurat decât la două competiţii de nivel internaţional şi una singură în afara ţării. Iar cu experienţa acumulată în acest sezon, elevul antrenorului Constantin Ciocan poate realiza o figură mult mai frumoasă anul viitor, când va fi, de asemenea, tot la categoria juniorilor.

Participare numeroasă la Cupa Strejnicu – biciclete copii

În vreme ce, la Bergen, Valentin Vasiloiu concura în cadrul probei de fond a Campionatelor Mondiale, la nivelul comunei Tîrgşoru Vechi s-a desfăşurat o competiţie de ciclism, destinată copiilor, intitulată „Cupa Strejnicu”. Organizată de primăria comunei (primar Nicolae Drăgan), cu sprijinul tuturor persoanelor implicate în ciclismul prahovean (director de concurs Constantin Nica), de la Asociaţia Judeţeană de Ciclism, respectiv de la cele două cluburi din judeţ, CS Petrolul Ploieşti şi CS Conpet Ploieşti, competiţia a reprezentat o premieră pentru Tîrgşoru Vechi.
Evenimentul a fost primit foarte bine de copiii din comună, fiind prezenţi la start 115 concurenţi. De menţionat că deschiderea concursului, la fiecare categorie, a fost realizată de doi campioni naţionali, juniorul Ionuţ Andrei şi Marius Petrescu.
Podiumul fiecărei categorii a fost următorul:
Clasa 0+grădiniţă (300 m): 1. Vlăduţ Dinu, 2. Mihai Barbu, 3. Teodora Minculescu.
Clasele I-IV fete (1,8 km): 1. Viviana Minea, 2. Ioana Mihăiţă, 3. Daria Neagu.
Clasele I-IV băieţi (1,8 km): 1. Claudiu Ene, 2. Mario Rădoi, 3. Adrian Prepeliţă.
Clasele V-VIII fete (1,8 km): 1. Ionela Vlad, 2. Mihaela Iancu, 3. Delia Neagu.
Clasele V-VIII băieţi (3,6 km): 1. Alexandru Prepeliţă, 2. Iosif Petreanu, 3. Ionuţ Stan.
Câştigătorii clasaţi pe locul I au fost premiaţi cu câte o bicicletă, ceilalţi copii de pe podium primind alte obiecte sportive, medalii, iar toţi participanţii au primit diplome, premiile fiind acordate de către primăria din comună. Festivitatea de premiere a fost realizată chiar de către primarul Nicolae Drăgan, care a promis că întrecerea va deveni o tradiţie pentru Tîrgşoru Vechi.