* Fonduri contra adeziune – oferta politica a PD
„Partidul Democrat duce o politica de racolare a primarilor. Dovada am avut-o ieri, (nn.- marti) la o sedinta interna a filialei judetene a Partidului Conservator care a avut loc la Busteni. Le-am cerut celor aproape 40 de primari conservatori care au participat la sedinta sa ridice mana daca au fost contactati de catre democrati pentru a li se face oferta de a se inscrie in PD. Cred ca au fost doar 3-4 care nu au ridicat mana”, a declarat, ieri, Florin Anghel presedintele Filialei Prahova a PC. Acesta sustine ca metoda folosita de democrati pentru a racola primari de la alte formatiuni politice este simpla: „veniti la noi si va dam fonduri”. „Nu este normal sa se procedeze astfel, iar, pe de alta parte, promisiunea democratilor cum ca vor aduce bani nu are sustinere. Eu nu am cunostinta de vreun proiect din Prahova care sa fi fost sustinut financiar de catre PD, prin intermediul ministerelor pe care democratii le conduc”, a mai declarat Florin Anghel.
In acelasi context, el a tinut sa explice cum a reusit formatiunea pe care o conduce sa-si tripleze numarul de primari de la alegerile din 2004 si pana acum. „Am dorit, de la bun inceput, sa facem o echipa administrativa. Am venit cu un mod de lucru care le-a placut, le-a dat incredere. Nu s-a facut din partea PC niciodata santaj asupra primarilor; vin in PC doar daca vor”, a tinut sa afirme acesta.
* „Cai primari au avut conservatorii prahoveni la alegerile
din 2004 ?”

Acuzatiile lansate de presedintele Consiliului Judetean, Florin Anghel, la adresa democratilor, nu au ramas fara raspuns. In calitate de lider al organizatiei PD Prahova, Roberta Anastase a tinut sa dea replica: „Nu neg ca am avut discutii cu reprezentantii mai multor administratii publice, dar scopul a fost acela de a cunoaste realitatile existente in localitati si nu de racolare a unor primari. Eu nu am la indemana mijloacele necesare, opresive, prin care sa pot face asa ceva. In schimb, il intreb urmatoarele pe Florin Anghel: cati primari a avut Partidul Conservator dupa alegerile locale din 2004, in judet ? Cum a reusit sa adune in organizatia pe care o conduce 40 de edili, daca argumentul politic nu poate fi folosit, tinand cont ca, in ultimele sondaje, conservatorii au 2 procente in preferintele romanilor, deci nu pot intra in Parlament ? Cu ce alte argumente i-a convins sa-i vina alaturi ? Altceva nu vreau sa adaug”.
M.C, I.M.