Victor Ponta, presedintele Tineretului Social-Democrat, a declarat ca, in acest an, se va retrage de la conducerea organizatiei de tineret a PSD: „Este o provocare. Din 2002, de cand am preluat conducerea organizatiei de tineret, TSD s-a schimbat. Sa vedem cum va merge inainte TSD fara Ponta”. Contactat aseara in legatura cu vehiculata sa decizie de a renunta la conducerea tinerilor social-democrati, deputatul Victor Ponta ne-a declarat ca isi va respecta astfel angajamentul facut public inca de la preluarea celui de-al doilea mandat in fruntea TSD, acela de a nu mai candida pentru un al treilea: „La viitorul congres al TSD, care va avea loc probabil in octombrie 2006, nu imi voi mai depune candidatura pentru a ramane la conducerea organizatiei de tineret a PSD”. In schimb, inca de pe acum tanarul parlamentar social-democrat este nu numai hotarat sa nu plece din randul social-democratilor dar ne-a si declarat ca vizeaza un post in conducerea PSD: „In 2007, imi voi depune candidatura , cel mai probabil, pentru functia de vicepresedinte al PSD”.
L. R.
Mai multi tineri social-democrati pleaca la PC
—————————————————————————–
Numerosi tineri social-democrati se vor inscrie in Partidul Conservator, unii fiind lideri de organizatii judetene de tineret, consileri locali sau judeteni, au declarat pentru A.M. Press surse din interiorul PSD. „Noi, tinerii, suntem foarte nemultumiti de modul nedemocratic de a conduce al lui Mircea Geoana. Am asteptat sa se schimbe, dar lucrurile au ramas la fel. Am primit din partea liderilor conservatori o oferta pentru construirea unui partid modern. Ni s-a garantat ca Partidul Conservator se va axa pe tanara generatie. Inscrierea noastra in aceasta formatiune va fi un semnal si pentru alti oameni importanti din PSD pentru a ne urma exemplul”, au mai precizat sursele. Printre tinerii asteptati de Dan Voiculescu in PC se numara si Codrin Stefanescu, fost vicepresedinte al PSD Bucuresti, care ar urma sa ocupe functia de secretar general adjunct pe probleme de organizare. „Oricum, si la nivel de Bucuresti si in tara, la nivel judetean, noi ne cunoastem cu tinerii din PC. Unii am candidat pe liste comune la alegerile din 2004, iar altii am fost colegi in comandamentele de campanie electorala”, au mai spus sursele. Primul pas catre conservatori l-a facut purtatorul de cuvant al Organizatiei PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, urmat de consilierul general Alina Moise. Liderul TSD, Victor Ponta, ne-a declarat, in schimb, ca este aproape sigur ca „nu se va inregistra nici un fel de plecare a unor tineri social-democrati catre Partidul Conservator”. Mai mult decat atat, invocand discutii purtate cu colegii sai in ultimele zile, si-a afirmat, aseara,convingerea ca nu exista nici intentia unora dintre acestia de a renunta la calitatea de membri ai PSD si de a se inscrie in alte partide. Argumentul ? „Dorim sa ramanem in PSD si sa schimbam ceea ce putem schimba in acest partid”, a concluzionat deputatul Victor Ponta.
Reorientarea politica, pregatita in secret ?
—————————————————————————–
Conform unor stiri de presa aparute ieri, maine ar urma sa aiba loc plecarea din PSD si inscrierea in PC a mai multor tineri social-democrati. Fiindca s-a vorbit si despre ralierea la aceasta reorientare politica si a unor lideri ai organizatiilor judetene ale TSD, am incercat sa aflam in ce masura decizia este imbratisata si in Prahova. Deputatul Mihai Apostolache, presedinte al tinerilor social-democrati prahoveni ne-a precizat ca nu are cunostinta despre o asemenea hotarare si ca, daca aceasta exista cu adevarat, personal e decis sa nu paraseasca partidul. In acest context, acesta si-a reiterat dorinta de a-si respecta principiile in numele carora a candidat, pe listele PSD, pentru un mandat in cel mai inalt for al tarii si promisiunile facute prahovenilor. L.R.
PSD dornic sa revina la putere
* Organizatia Prahova va primi vizita presedintelui Internationalei Socialiste, pe 3 mai
—————————————————————————–
La intalnirea de la Braila a conducerii Partidului Social Democrat, cu filialele judetelor din estul tarii, a fost analizata situatia politica a Romaniei si a principalului partid de opozitie. Presedintele Mircea Geoana a afirmat, in cadrul discutiilor, ca „PSD se pregateste sa revina la putere” prin alegeri anticipate. Acesta apreciaza ca „declansarea anticipatelor este posibila in orice moment, avand in vedere instabilitatea actualei coalitii aflate la putere, care nu mai prezinta credibilitate pentru a atinge obiectivele pe care le are Romania”. Mai mult, PSD va respecta un statu-quo politic pana la pronuntarea de catre Comisia Europeana a raportului de tara, in luna mai, dupa care isi rezerva „dreptul de a cere alegeri anticipate, pentru ca actuala formula guvernamentala nu mai functioneaza”. Geoana a mai spus ca Partidul Social Democrat mizeaza, pentru revenirea in prim-planul politic, pe o intinerire a structurilor de conducere.
Un capitol distinct al intalnirii a fost cel dedicat problemelor organizatiilor locale prezente (Prahova, Ialomita, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Vrancea). Aproximativ o ora au durat discutiile intre liderii de la centru – Geoana, Tanasescu, Dancu – si delegatia Biroului Executiv Judetean Prahova a PSD, condusa de Marian Saniuta. „S-a dat o apreciere pozitiva in special organizatiei PSD Ploiesti”, ne-a declarat, la sfarsitul intalnirii, Mircea Cosma, vicepresedinte al PSD Prahova. Acesta a mai spus ca organizatia judeteana, „ca dovada a aprecierii activitatii si datorita faptului ca Prahova este unul din leaganele miscarii social-democrate din Romania, va avea onoarea de a gazdui vizita presedintelui Internationalei Socialiste”. Cel mai influent om al stangii mondiale se va afla, in judetul nostru, pe data de 3 mai.
D. DIMACHE