Petrolul s-a întors fără puncte din Capitală și, după cea de-a treia înfrângere consecutivă, și-a luat definitiv gândul de la play-off, rămânând, acum, să-și adune energiile pentru lupta infernală din play-out, unde, vrem – nu vrem, emoțiile sunt de alt gen.
FCSB s-a impus la limită, scor 1-0, raportul oficial de arbitraj consemnând autogolul lui Vali Țicu, din primul minut al reprizei secunde, la capătul unui atac al adversarilor apărut după un foarte posibil fault asupra lui Bratu, pe care brigada de arbitri nu a vrut să-l ia în calcul.
La capătul unui meci încrâncenat, trupa lui Florin Pîrvu a trebuit să se recunoască învinsă, iar în ultima etapă a sezonului regulat va privi doar de la distanță disputa pentru un loc în play-off. Pe „Arena Națională”, spectacol a fost în primul rând în tribune, acolo unde galeria „lupilor” a fost la înălțime, și la propriu, și la figurat, și mai puțin pe teren, cele două combatante fiind destul de „zgârcite” în a oferi faze de poartă.

FCSB-ul a făcut-o în finalul primei reprize, atunci când Zima (44) a intervenit magistral la lovitura liberă bătută de către Coman, deturnând mingea în corner, cu ajutorul barei transversale, iar la faza la care a urmat „lupii” au avut noroc, pentru că Alhassan a trimis, din 2-3 metri, tot în transversală! Doar că, imediat după reluare, cel lipsit de șansă a fost Vali Țicu (46), „căpitanul” deviind, involuntar, în plasă un balon care a trecut de Luis Phelipe… un gol norocos, care, până la urmă, s-a dovedit a fi decisiv în economia partidei.
Nemaiavând ce apăra, petroliștii au căutat, pe final, să refacă echilibrul, dar ofensiva din ultimele minute a punctat doar la impresia artistică, nu și acolo unde trebuia, adică pe tabela de marcaj. FCSB s-a impus cu 1-0, continuându-și cursa către titlu, în vreme ce Petrolul trebuie, din acest moment, să-și redimensioneze calculele și să se concentreze pe ceea ce va urma în play-out.
Până atunci, însă, a mai rămas o etapă de disputat din cadrul sezonului regulat, în care echipa noastră va juca, pe „Ilie Oană”, cu Sepsi Sf. ­Gheorghe. Partida se va disputa, cel mai probabil, vineri, 8 Martie, de la ora 20.00, dacă Sepsi va reuși să rămână în cursa pentru play-off. Sau, dacă nu, sâmbătă, 9 martie, de la ora 17.00, în situația în care nici covăsnenii nu vor mai avea șanse să acceadă între primele șase echipe ale clasamentului. Foto: Răzvan Păsărică.

FCSB – FC Petrolul 1-0 (0-0)
Marcator: Țicu (46, autogol).
FCSB: Târnovanu – Nana Antwi, Ngezana, Dawa, Radunovic – Alhassan (46 Lixandru), Șut (cpt), Oct. Popescu (46 Radlasavescu; 57 Pandele) – Băluță (74 Crețu), Miculescu (46 Luis Phelipe), Coman. Antrenor: Elias Charalambous.
Petrolul: Zima – Hanca (57 Ișfan), Garutti, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Bratu (57 D. Radu), Seto (77 Diomande), Jair (70 Jyry), Grozav – Berisha (70 Irobiso). Antrenor: Florin Pîrvu.
Cartonașe galbene: Ngezana (45), Băluță (74), Radunovic (83), A. Vlad (90+4)/Grozav (45), Garutti (75), Ișfan (83).
Au arbitrat: Florin Andrei – Vasile Marinescu și Marius Marchidanu.
Rezervă: Cristian Moldoveanu. Arbitru VAR: Cătălin Popa. Arbitru AVAR: Iulian Dima.
Observatori: Eduard Dumitrescu și Romulus Chihaia.
Jucătorul meciului: Șut

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentA ratat bronzul
Articolul următorLuptă în doi