F.T.

…iar cei absenţi, chiar au avut ce regreta. Pentru că ieri, când s-au împlinit 202 ani de la ­înfiinţarea Poliţiei Române, instituţia de pe strada Vasile Lupu din Ploieşti s-a transformat în „Școala Gimnazială IPJ Prahova». Nu, vai, aici e Poliţia!
IPJ Prahova – instituţie în care te întrebai, tot ieri, dacă nu cumva personalul nu şi-a greşit cumva vocaţia. Dacă nu cumva subinspector Mihaela Florescu, sau agent de poliţie Laura Antimiu nu puteau fi, foarte bine, învăţătoare… Sau profesoare pentru învăţământul primar, cum se spune mai nou.
Fiindcă într-o astfel de profesie, trebuie răbdare! Şi-a fost. Fiindcă trebuie să prinzi drag de copii! Şi i-au îndrăgit! Datorită faptului că au trebuit să repete, pentru fiecare serie de elevi venită din judeţ, cum se traversează corect strada şi pe unde. Sau ce înseamnă o autospecială. Şi-au tot repetat!

Sau ce-i cu pisicile şi câinii din cuşcă.
Aici şi-a intrat în rol agentul de poliţie ­Octavian Popa, de la Direcția pentru Protecția Animalelor, explicându-le şi copiilor, şi nouă (sic!), că sunt şi ele suflete şi trebuie adunate de pe ­drumuri.
Ieri, o zi a poliţiei în care nu trebuia să dai cu «subsemnatul». Nici să semnezi «Proces Verbal de predare-primire» a bomboanelor oferite de către subinspector Mihaela Florescu. Fiindcă aşa a înţeles IPJ Prahova să-şi onoreze oaspeţii: prin a fi gazde primitoare. Şi-au fost! Si suntem convinşi că în cazul în care azi sau mâine, ori într-o altă zi, i-ar întreba cineva dacă vor să meargă iar la şcoală, la Ploieşti – adică la «Şcoala Gimnazială IPJ Prahova» – suntem siguri că răspunsul ar fi «Da!».
Am scris de-ar fi întrebaţi elevii? Am uitat de cadrele didactice.
Exemplificăm: Şcoala Gimnazială Scorţeni şi Școala Mislea, de unde au venit 27 de elevi, împreună cu profesoarele pentru învăţământ primar Iuliana Rusu şi Viorica Ristea.
Copiii sunt încântaţi. Şi curioşi.
Profesoara învăţământ primar ­Viorica Ristea adaugă: «Este prima dată când am participat la un astfel de eveniment. Elevii s-au arătat captivaţi de tot ceea ce au văzut. A fost o organizare ireproşabilă a evenimentului, iar gazdele au dat dovadă de foarte mult bun-simţ».
Iar noi traducem acest „bun-simţ“, venit din partea unui cadru didactic, prin nota 10.
Cu plus!