George Marin

De-ar fi așa atmosferă și la meciurile Activ-ului în Divizia A, am zbura către Liga Florilor. Până la atingerea acestei performanțe, vibranta atmosferă creată de susținătorii CSM-ului a ajutat echipa celor mai mici handbaliste din sistemul divizionar să treacă peste câteva momente grele și să obțină o victorie foarte importantă în cursa pentru calificarea în turneul final al grupelor „Valoare”, acolo unde se decernează titlul național.
Rapid București, club cu permanente pretenții în materie de handbal feminin, a reprezentat un obstacol solid, dar pe care fetele noastre l-au depășit prin tenacitate. Cu un joc bazat în special pe aruncările Biancăi Brînzaru din poziția de inter stânga și pe golurile marcate de la semicerc de Andra Georgescu, CSM a luat un avans de cinci goluri (11-6, min. 17). Rapidistele au anihilat acest avantaj din cauza câtorva momente de neatenție în apărare și de grabă în elaborarea acțiunilor de atac ale fetelor de la CSM. Astfel s-a intrat în pauză la egalitate (15-15, min. 25).
La reluare, echilibrul a persistat până spre jumătatea reprizei, după care CSM a prins aripi, nu a mai cedat avantajul căpătat, ba chiar l-a mărit constant, grație acelorași două jucătoare deja menționate, chiar dacă Bianca Brânzaru s-a „bucurat” de multe momente în care a fost marcată „om-la-om” de rapidiste. Cele două fete au fost secondate de Sara Curcan prin golurile marcate nu din poziția ei obișnuită, de inter dreapta, ci din extrema dreaptă! O importantă contribuție în obținerea victoriei a avut-o portarul Bianca Biota, cu câteva parade în situație de unu-contra-unu. În ciuda faptului că a recepționat în cap trei aruncări adverse (!), Bianca a continuat să apere cu succes poarta CSM-ului.
Următorul meci al CSM va fi în deplasare la Viitorul Pantelimon, în data de 23 martie. Reamintim că grupa „Valoare 2” mai cuprinde echipele CSM București, CSȘ 6 București și HC Junior BB Buzău.

CSM Ploiești – Rapid București 30-26 (15-15)
CSM: Bianca Biota 12 intervenții, Bianca Vesel 1, Daria Ioanițiu – Andra Georgescu 9 goluri, Bianca Brânzaru 8 (2 din „7 metri”), Ana-Maria Filip 4 (1), Sara Curcan 3, Miruna Andronache 3, Daria Gheorghe 1, Andrada Dorobăț 1, Ilinca Dudu 1, Andra Matei, Diana Constantinescu, Daria Marin, Ioana Bratu, Andreea Alecu. Antrenor: Leonard Cristescu.