George Marin

Primul meci al fetelor de la CSM în cadrul grupei „Valoare” s-a încheiat nefericit, cu o înfrângere născută din cauza unui inexplicabil black-out ivit imediat după pauză.
Prima parte a disputei a fost echilibrată, deși Știința a părut a fi o echipă mai bine organizată. Se poate face această afirmație și numai dacă privim zonele din care bucureștenele au înscris, anume pe tot frontul semicercului, de la o extremă la alta. De partea noastră, fetele CSM-ului au încercat cu obstinație să „spargă” frontul prin zona centrală și, uneori, angajări ale pivotului. Dacă reușitele ar fi fost pe jumătate din numărul acestor încercări, CSM nu ar fi avut niciodată problema scorului. Așa, au rămas efective câteva acțiuni pe extreme, în special în stânga, unde Popescu a reușit lucruri bune. Cu toate acestea, la pauză s-a înregistrat egalitate pe tabela de scor, după o repriză cu un debut furtunos dat de cele trei eliminări temporare.
La reluare, în doar cinci minute, Știința a căpătat un avantaj de șase goluri, CSM având tot atâtea atacuri irosite! Avantajul vizitatoarelor s-a mărit constant până la zece goluri (min. 45), ele speculând aproape orice situație, mai ales partea dreaptă a defensivei ploieștene, una ca și absentă. Abia în ultimul sfert de oră, Roșu și Geangu și-au asumat mai multe responsabilități, reușind reducerea handicapului, în timp ce portarul Săvulescu a salvat ceea ce s-a putut salva.

CSM Ploiești – CSU Știința București 33-39 (16-16)
CSM: Ioana Săvulescu 9 intervenții (1 de la „7 metri”), Daria Stan – Raluca Geangu 9 goluri (1 din „7 metri”), Delia Roșu 7, Andreea Popescu 6, Lorena Postolache 6 (1), Alexandra Nicolae 3, Ana Grigore 1, Bianca Pîrvulescu 1, Dariana Mihai, Cristiana Blidaru, Adela Radu, Theodora Stan, Anastasia Toma, Denisa Ion. Antrenori: Geta Opincariu, Cristian Roșu.