În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au pus în executare șapte mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, conducere pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule și fals în declarații.
Descinderile au fost efectuate atât în Prahova, cât şi în județele Iași, Ilfov.
«Din cercetări – spun reprezentanţii IPJ Prahova – a reieșit faptul că persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi indus în eroare mai multe persoane prin intermediul unor platforme de social media (…). De asemenea, una din persoanele bănuite ar fi condus având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice».
Cinci persoane urmau să fie conduse ieri la sediul poliţiei prahovene, pentru a fi audiate.
Suportul de specialitate al percheziţiilor a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum şi de către luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Prahova.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, conducere având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule și fals în declarații.