• Radu Oprea, ministrul Economiei, le atrage atenția distribuitorilor că ”furnizarea gazelor reprezintă și o responsabilitate, nu doar profit!”

V. Stoica

După aproape o săptămână în care gazele naturale au fost furnizate ”cu țârâita” în casele din Ciorani și Tomșani, în weekend au fost efectuate de către ­Transgaz lucrările pentru racordarea de urgență la rețeaua națională a celor două localități prahovene ai căror locuitori au avut parte de mari probleme tocmai într-o perioadă în care temperaturile au fost foarte scăzute.
Sâmbătă, 13 ianuarie, prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, subprefectul Emil Drăgănescu, ministrul Economiei – Radu Oprea și primarul comunei Tomșani, Florin Pelin, s-au aflat la Valea Călugărească pentru a vedea care este situația din teren, dat fiind că Transgaz trebuia să efectueze lucrările de racordare.
”Astăzi am verificat împreună cu colegii mei, ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, subprefectul județului Emil Drăgănescu și primarul comunei Tomsani, Mihai Florin Pelin, dacă reprezentanții societății TRANSGAZ S.A. au respectat angajamentul privind realizarea lucrărilor necesare în vederea optimizării fluxului de gaze naturale pentru cele două localități prahovene Ciorani și Tomșani. Am constatat cu bucurie că lucrările au fost realizate! Pentru respectarea graficului asumat de comun acord între cei ce reprezintă statul român și societățile private implicate în producerea, furnizarea și distribuirea gazelor, urmează ca aceștia din urmă să-și respecte obligațiile legale asumate! Astfel, începând de luni, locuitorii celor două comune trebuie să beneficieze de alimentarea cu gaze naturale!”, a anunțat prefectul Virgiliu Nanu.
Pe de altă parte, însă, ministrul Radu Oprea a ținut să atragă atenția că ”furnizarea gazelor reprezintă și o responsabilitate, nu doar profit” și le-a solicitat companiilor Dacian Petroleum și Premier Energy ”să acționeze la rândul lor cât mai repede cu putință”.
Ieri, și primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, a mers la stația de reglare de la Valea Călugărească: ”Sunt la SRM Valea Călugărească, împreună cu cei de la Dacian Petroleum, care au finalizat lucrările de conectare la Transgaz și sunt speranțe ca, de mâine seară, să se reia distribuția în regim normal”, este vestea bună cu care a venit și edilul comunei Ciorani.