F.T.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vălenii de Munte au fost solicitați să intervină, în noaptea de luni spre marți (18/19 decembrie), pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință și anexe gospodărești din localitatea Teișani.
„Progresiv – informează reprezentanții ISU Prahova – la locul evenimentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la o casă și parțial la anexele gospodărești aferente, totalizând o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați.
Pompierii au depus eforturi pentru a evita propagarea flăcărilor, acest eveniment fiind limitat la suprafața găsită în momentul sosirii echipajelor la locul intervenției.
Din fericire, acest eveniment nu a fost soldat cu victime. Incendiul a pornit de la un coș de fum neprotejat termic față de prezența materialelor combustibile din zona de ardere”.
În contextul amintit mai sus, tot reprezentanții pompierilor prahoveni amintesc populației «o serie de reguli pe care este esențial să le respecte pe tot parcursul sezonului rece, pentru a evita astfel de evenimente nefericite:coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an; în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere; coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor».