George Marin

Doar șase minute le-au fost necesare fetelor CSM-ului pentru a accepta egalitate pe tabela de marcaj (4-4). Seria de opt goluri consecutive marcate de CSM în următoarele șase minute (!) a lămurit rapid cine va fi echipa învingătoare. Rezultatul este urmarea firească a diferenței vizibilă pe teren, fie și numai dacă era observată pasarea balonului. CSM a arătat ca o entitate mult mai bine închegată, cu câteva scheme bine învățate și bine aplicate pe teren (între care și „aeriene”) și beneficiind de un bloc central mai viguros care nu a permis prea multe pătrunderi. Spre deosebire de blocul defensiv al Activ-ului, o adevărată strecurătoare din cauza imobilității pe semicercul propriu. CSM a înscris mult din zonele interilor, prin contraatacuri sau atacuri rapide după recuperări defensive, dar infinit mai puțin din extreme. Nici Activ nu a excelat în zona extremelor – doar după pauză a reușit câte ceva din partea dreaptă – mizând pe aruncările de la nouă metri. Totuși, dintre micile „bufnițe”, prea puține au fost cele care au aruncat la poartă. Nici nu mai vorbim despre forța aruncărilor, net în favoarea fetelor de la CSM. Dacă mai adăugăm că Activ a făcut mai multe greșeli tehnice și că realizările portarilor de la CSM au fost superioare mai ales în perioada desprinderii decisive, considerăm că am completat tabloul meciului.

CSM Ploiești – Activ Prahova Ploiești 43-18 (24-8)
CSM: Bianca Biota 8 intervenții (1 la „7 metri”), Bianca Vesel – Daria Gheorghe 8 goluri, Ioana Andronache 8, Bianca Brînzaru 5 (1 din „7 metri”), Andra Matei 5, Ana Filip 4, Sara Curcan 3, Andrada Dorobăț 3, Ioana Bratu 2 (1), Ilinca Dudu 2, Andreea Călărașu 1 (1), Diana Constantinescu 1, Ioana Georgescu 1, Daria Marin, Alisia Alecu. Antrenor: Leonard Cristescu.
Activ: Elena Crăciunescu 6 intervenții, Ana Drăgulin 2 – Alexia Radu 8 goluri (2 din „7 metri”), Patricia Sima 4, Ioana Stoica 3, Maria Ferar 3, Eva Nicolae, Ana Seceleanu, Gabriela Popescu, Maia Anghelescu, Ayda Dinu, Maria Luca, Andrada Constantin. Antrenor: Corneliu Misăilă.
În aceeași serie geografică: CS Câmpina – CSO Mizil 35-22 (12-8), LPS Buzău – CS Bucov 31-14 (15-6). CSM conduce în clasament, cu 18 puncte, maximum posibil. Este urmată de CS Câmpina, cu 16 puncte, și de HC Junior Buzău, cu 14 puncte, dar ultima are un joc mai mult disputat.
În competiția junioarelor II, echipele prahovene au înregistrat următoarele rezultate: CSO Tricolorul Breaza – Activ Prahova Ploiești 29-37 (13-19) și CSȘ Buzău – CSM Ploiești 30-25 (13-14). În această serie, CSM și CSȘ Buzău se află pe primele două poziții, cu câte 12 puncte fiind despărțite de golaveraj (CSM este superioară), urmate de Activ Prahova, cu 10 puncte.