Șapte puncte nu au fost de ajuns pentru a merge în faza sferturilor de finală ale Cupei României, Petrolul părăsind competiția după un 2-2, pe teren propriu, cu Sepsi OSK, dar fatal în această cursă a calificării s-a dovedit a fi golul victorios marcat de către Hermannstadt, la ultima fază a meciului de la Târgoviște!
Petrolul a avut multă vreme, în buzunar, biletele pentru sferturile de finală ale Cupei României. Era suficientă o victorie cu Sepsi, ba chiar părea să fie de ajuns și un singur punct, dar Hermannstadt ne-a „furat” bucuria calificării cu un gol înscris în minutul 96 al întâlnirii cu Chindia! Ciudat pentru noi, acest ”sistem” competițional a dus în faza următoare două echipe cu care Petrolul nu a apucat să-și măsoare forțele, Sibiu și Corvinul, fiind pentru prima dată când o echipă cu 7 puncte nu se califică în faza următoare!
Una peste alta, însă, se poate spune că totul a stat în mâna noastră, dar n-am știut să ne jucăm cartea până la capăt. Musi (24) a deschis scorul pe „Ilie Oană”, cu un șut puternic, la colțul scurt, iar în acel moment lupta se dădea, de la distanță, doar cu Corvinul, pentru prima poziție a Grupei A. Numai că, în timp ce hunedorenii marcau la foc continuu în fața nevinovatei Progresul Pecica și își consolidau golaverajul, la Ploiești, ”lupii” ratau ocazie după ocazie. Și, în locul unui 2-0 care să închidă conturile calificării, la pauză s-a intrat de pe poziții de egalitate, pentru că Ciobotariu (45) a punctat pentru Sepsi în ultimele secvențe ale primei reprize!
Lucrurile s-au agravat imediat după pauză, pentru că Ion Gheorghe (48), cu un șut în vinclu de la 18 metri, i-a adus pe vizitatori în avantaj, dar nici măcar atunci echipa Petrolul nu era eliminată, câtă vreme Hermannstadt nu reușea să învingă la Târgoviște.
Huja (63) a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap, însă, în lipsa golului victorios, finalul s-a jucat cu atenția îndreptată mai degraba spre județul vecin, în speranța că, acolo, tabela de marcaj va rămâne „imaculată” până la final. N-a fost să fie, pentru că Bărbuț a marcat în minutul 96 și a trimis Sibiul în sferturile de finală, în vreme ce Petrolul părăsește competiția frustrant, la golaveraj, după un parcurs bun.
Foto: Cristi Stavri

FC Petrolul – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2-2 (1-1)

Marcatori: Musi (24), Huja (63)/Ciobotariu (45), I. Gheorghe (48).
FC Petrolul: Zima – Dumitriu (61 Doua), Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Jefferson, Seto (85 Abuashvili) – Musi (61 Rădulescu), Jair, Grozav – Omrani (61 Roman). Antrenor: Florin Pîrvu.
Sepsi: D. Moldovan – Oroian (65 Oteliță), Dobozi (46 Varga), Ciobotariu, Kecskes – I. Gheorghe (65 Alimi), N. Păun, Fl. Ștefan – Rondon (cpt), Damașcan (65 Safranko), Kallaku (90 I. Ștefan). Antrenor: Bernd Storck.
Au arbitrat: Claudiu Marcu (Constanța) – Marius Marchidanu (Brăila) și Alexandru Filip (Constanța). Rezervă: Ionela Peșu (Craiova). Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari). Arbitru AVAR: Mihaela Țepușă (Buzău). Observatori: Corneliu Fecioru (București) și Aurel Ionescu (București).