Activ a pierdut primul derbi al sezonului, jocul disputat în deplasare la o ”potențială” contracandidată – CSM Slatina cu scorul de 36-23 (16-12 la pauză). Echipa gazdă s-a dovedit a fi mult mai puternică, mai ales pe final de joc, când, după ce ploieștencele s-au ”ținut bine”, la o diferță de 2 goluri (20-18), finalul a fost dezastruos, cu un ”parțial” de …16 – 5 în ultimele 20 de minute ale partidei! Urmează o pauză pentru jucătoarele pregătite de Dragoș Dobrescu, acestea evoluând pe data de 29 octombrie, pe teren propriu, în compania echipei ACS Spartac București.
În prezent, divizionara secundă ploieșteană ocupă poziția a 2-a a clasamentului, la egalitate cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

CSM SLATINA – ACTIV PLOIEȘTI 36-23 (16-12) 
Slatina: Nagy, Micevska – Premovic 12, Sazdovska 6, Lecu 4, Lixăndroiu 3, Vasiliu 3, Radovic 3, Bogdanovici 2, Fulgoi 1, Boian 1, Matea 1, Verde, Predescu, Istratie, Țăcălie. Antrenor: Attila Horvath.
Ploiești: Abed-Kader, Paraschiv, Ivașcu – Berbece 5, Taivan 4, Beșleagă 4, Sava 4, Fînaru 2, Capră 1, M. Arvatu 1, Vrabie 1, Florea 1, A. Arvatu, Dumitrașcu, Andrița, Epureanu. Antrenor: Dragoș Dobrescu.
Arbitri: Claudiu Gorina / Florin Melencu

CSM câștigă „Cupa Dunării“
Profitând de weekend-ul liber din Campionatul Naţional, echipa de handbal junioare 3 a CSM Ploieşti a participat la „Cupa Dunării” – Ediţia 2023, un turneu amical pe care CSM Galaţi l-a organizat în Sala Siderurgistul.
Au fost patru formaţii în total şi s-a jucat „fiecare cu fiecare”, iar fetele pregătite de Leonard Cristescu au reuşit să câştige toate cele trei partide şi, implicit, competiţia de la Dunăre. Rezultatele înregistrate de CSM Ploieşti au fost următoarele: 49-12 cu CSM Galaţi, 29-22 cu ACS Viitorul Oţelul Galaţi şi 31-25 cu ACS Lucian Bute Galaţi.
Echipa ploieșteană a intrat în posesia şi a patru premii individuale, după cum urmează:
– Bianca Brînzaru – golgheterul turneului;
– Ana Maria Filip – cea mai bună extremă dreapta;
– Daria Gheorghe – cea mai bună extremă stânga;
– Sara Curcan – cel mai bun inter dreapta.
La finalul acestei săptămâni, fetele revin la competiţia internă, urmând să joace, pe teren propriu, cu LPS I. Balas Soter Buzău.