George Marin

Doar un sfert de oră a durat suspansul în sala Olimpia. Ultima suflare a speranțelor covăsnene a fost dată de contraatacul concretizat de Gabriela Bârlă, într-o perioadă de inferioritate numerică a echipei sale. Singurul gol avantaj al echipei prahovene aflat atunci pe tabelă a făcut pui unul după altul, astfel că diferența de la pauză a fost una confortabilă. Nu mai vorbim de cea din final! Desprinderea a fost dificilă și pentru că atacul nu a fost eficient în primele zece minute. Larisa Capră nu a fost „în mână”, irosind cinci aruncări consecutive, dar decizia de a fi păstrată doar în apărare a dat roade.
Pentru că a venit vorba despre apărare, trebuie să spunem că singurul pericol a venit din partea interului stânga covăsnean Denisa Pavel (9 goluri marcate), care a aruncat de pe toate pozițiile semicercului de 9 metri, de multe ori fără un minim blocaj al „bufnițelor”. Aceasta a fost principalul gen de acțiune a fetelor din Sfântu Gheorghe. De altfel, ele nu au avut niciun moment de acces la semicercul de 6 metri prahovean în primele 15 minute de la reluare și doar trei în restul timpului. Dovadă că instrucțiunile primite la pauză de „bufnițe”au dus la astuparea „găurilor” din defensiva ploieșteană.
Dragoș Dobrescu a schimbat deseori formula de echipă. Toate fetele au fost pe teren, inclusiv Ada Arvatu, a cărei revenire în joc o salutăm. În schimb, Flori Popescu a suferit o accidentare serioasă la mână înaintea jocului și va lipsi un timp. Roxana Beșleagă a avut o evoluție remarcabilă, fiind permanent în miezul jocului. Ea a fost bine secondată de Anamaria Dumitrașcu, nemiloasă perforatoare a buturilor adverse, de Mara Arvatu, aceeași permanent bătăioasă jucătoare la semicerc, dar și realizatoare în același timp, precum și de extrema dreapta mereu vivace Gabriela Vrabie, care nu a ratat nimic! Aprecieri merită toate „bufnițele”, fiecare pentru realizările sale, și global pentru faptul că au tratat meciul cu seriozitate.
Activ Prahova Ploiești – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 37-23 (18-11)
Activ: Sara Abed-Kader 6 intervenții, Emanuela Ivașcu 3, Ioana Paraschiv – Anamaria Dumitrașcu 9 goluri, Roxana Beșleagă 7 (2 din „7 metri”), Mara Arvatu 6 (1), Gabriela Vrabie 5 (2), Andreea Taivan 3 (1), Andrada Berbece 3, Diana Fînaru 1, Ramona Gavrilă 1, Cătălina Sava 1, Ștefania Epureanu 1, Ada Arvatu, Cristiana Florea. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Robert Comendant, Alina Dumitru.
O măruntă contestație avem de făcut la foaia oficială. Golul cu numărul 29 a fost marcat, în fapt, de Cristiana Florea (anunțat de crainicul sălii și vizibil pe înregistrare), care a aruncat de la linia de 6 metri după o combinație rapidă cu Roxana Beșleagă, cea pe care foaia oficială o consemnează drept autoarea golului. În caseta tehnică alăturată sunt transcrise datele oficiale.