FC Petrolul și AFC Hermannstadt au încheiat la egalitate, pe „Ilie Oană”, după un meci pe care „lupii” l-au jucat, aproape în întregime, în inferioritate numerică.
Fără victorie din etapa a șasea, „lupii” s-au văzut nevoiți să se mulțumească doar cu un punct după duelul cu sibienii, o remiză obținută, însă, în condiții speciale. Petrolul a evoluat, încă din minutul 7, în inferioritate numerică, Țicu fiind eliminat pentru intrarea nefericită care a dus la accidentarea gravă lui Dragoș Iancu, dar elevii lui Florin Pîrvu au știut să strângă rândurile și să termine cu bine o partidă ce se anunța, din acel moment, extrem de dificilă. Păcat de acel incident, jucătorul advers ajungând la spital iar ieri fiind operat la o clinică privată din București, în timp ce căpitanul Petrolului – Vali Țicu – va avea dificila misiune de a încerca să treacă peste acest episod și peste etapele de suspendare pe care le va primi!

Ocazii au fost puține, de ambele părți, fiecare dintre cele două combatante trecând, în mai multe rânduri, pe lângă golul izbăvitor, însă, până la urmă, rezultatul „alb” consemnat pe tabela de marcaj a părut a fi cel corect, raportat la modul în care s-au derulat ostilitățile pe teren.
Pentru echipa noastră a fost, astfel, punctul cu numărul 14 din acest sezon, și vom rămâne, în clasament, pe poziția a șasea și după cea de-a zecea rundă a campionatului.
Urmează două deplasări lungi, în extremitățile țării. Mai întâi vom merge la Pecica, lângă Arad, pentru partida de miercuri, de la ora 14.00, cu formația locală Progresul, în deschiderea Grupei A a Cupei României. Apoi, lunea viitoare, de la ora 18.00, o vom întâlni, în deplasare, pe Politehnica Iași, în etapa a 11-a din Superliga.

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri

FC Petrolul – FC Hermannstadt 0-0
FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Țicu (cpt) – Hanca, Seto – Musi (74 Răducan), Jair (88 Dumitriu), Grozav – Roman (46 Diomande). Antrenor: Florin Pîrvu.
Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Stoica, Medina (46 Oroian) – Murgia (46 Baba Alhassan), Sota Mino, D. Iancu (9 Jipa) – Neguț (62 G. Iancu), D. Paraschiv, Balaure (76 Fonseca). Antrenor: Marius Măldărășanu.
Cartonașe galbene: Zima (86), Diomande (90).
Cartonaș roșu: Țicu (7)
Au arbitrat: Marian Barbu – Mircea Orbuleț și Vladimir Urzică.
Rezervă: Lucian Rusandu.
Arbitru VAR: Radu Petrescu.nArbitru AVAR: Mihaela Țepușă.
Observatori: Alexandru Deaconu (pentru arbitraj) și Marcel Vasile (pentru organizare).