Vremea se menține mai caldă până la sfârșitul lunii și se va răcori după 1 octombrie, când își vor face apariția și ploile, potrivit prognozei pe două săptămâni (25 septembrie – 8 octombrie) dată publicității ieri de către ANM și preluată de Agerpres.
În Muntenia, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru finalul lunii septembrie. În medie, temperaturile maxime vor fi de 25 – 28 de grade, iar minimele de 11 – 15 grade. La începutul lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile valori termice mai apropiate de cele normale, cu 20 – 23 grade, ziua, şi 8 – 12 grade, noaptea. Apoi, temperaturile, cu precădere cele diurne, vor fi din nou în creştere uşoară. Precipitaţiile vor lipsi în această săptămână, dar îşi vor face apariţia local după data de 1 octombrie.
La munte, în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menţine mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, îndeosebi la altitudini de sub 1.400 de metri, iar pe crestele cele mai înalte, dar şi în depresiuni temperaturile nocturne vor fi mai apropiate de normele datei.
Astfel, în medie, valorile maxime vor fi de 12 – 20 de grade, iar minimele de la 5 până la 10 grade. O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obişnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie. În prima săptămână ploile aproape vor lipsi, dar după 1 octombrie estimările prognostice indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale.