Șapte goluri s-au marcat în duelul spectaculos cu FCU 1948, încheiat fericit pentru echipa lui Florin Pîrvu. A fost 4-3 pe „Ilie Oană” și, după cea de-a treia victorie consecutivă, Petrolul urcă în zona podiumul Superligii!

Din nou un meci nerecomandat cardiacilor, pe „Ilie Oană”! Frumos de privit de către un spectator neutru, dar care, cu siguranță, l-a pus la grele încercări pe unul implicat sentimental, pentru că am avut parte de un adevărat carusel al emoțiilor.
Petrolul a pornit ca din pușcă și, după doar 12 minute, își asigurase un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj! IROBISO (4) deschidea scorul cu un șut printre picioarele lui Popa, după un assist perfect al lui JAIR, mijlocașul brazilian fiind cel care, peste puțin timp, avea să majoreze diferența, finalizând, din fața porții, o centrare venită de la Grozav (12)/
La 2-0, trupa lui Florin Pîrvu părea să fi găsit calea potrivită pentru o victorie concludentă, dar a fost suficient un moment de nesiguranță în defensivă, speculat de către van Durmen (35), pentru ca oltenii să reintre în joc. Iar forcingul Craiovei s-a întins până în minutul 60, dar, din fericire, reduta „lupilor” a rezistat și, fix în momentul în care s-a scurs prima oră de joc, IROBISO a realizat dubla, din nou după o pasă a lui Jair: 3-1! Iar când MUSI (77) puncta pentru 4-1, zarurile păreau definitiv aruncate, doar că, din nou, a fost vorba doar de o iluzie…

Craiova s-a întors în meci cu reușita lui Chițu (80), apoi Bauza (84) a transformat un penalti dictat cu ajutorul VAR-ului, așa încât finalul a fost trăit cu sufletul la gură. Oltenii s-au aruncat în ofensivă, au beneficiat de câteva lovituri libere dictate în jumătatea petrolistă, dar baloanele aruncate înspre buturile lui Zima au fost neutralizate de către defensiva „lupilor”, rămasă în picioare până la ultimul fluier al centralului!
S-a terminat, astfel, 4-3 și, după cea de-a treia victorie consecutivă, Petrolul ajunge la cota 11 în clasamentul la zi! Sâmbătă, de la ora 21.45, urmează încă un duel de foc, în deplasare, cu Dinamo București.
Foto: Cristi Stavri și Gheorghe Flușter.

FC Petrolul – FCU 1948 Craiova 4-3 (2-1)

Marcatori: Irobiso (4, 60), Jair (12), Musi (77)/Van Durmen (34), Chițu (80), Bauza (84).
FC Petrolul: Zima – Dumitriu, Papp, Meijers, Țicu (cpt) – Seto, Hanca (73 Jefferson) – Musi, Jair (90+2 Garutti), Grozav – Irobiso (73 Petrovic). Antrenor: Florin Pîrvu.
FCU 1948: Popa – Compagnucci, Leo Lacroix, Henriques, Mascarenhas – Asamoah (83 Pop), Albu (cpt) (46 Achim) – Sidibe (83 Blidar), Bauza, Van Durmen (46 Bahassa) – Chițu (82 Ibrahim Jibril). Antrenor: Nicolae Dică.
Cartonașe galbene: Papp (15), Hanca (44)/Asamoah (47), Leo Lacroix (90+3).
Au arbitrat: Horațiu Feșnic – Valentin Avram și Alexandru Cerei.
Rezervă: Iulian Călin. Arbitru VAR: Cătălin Popa. Arbitru AVAR: Romică Bîrdeș.
Observatori: Marian Bucurescu și Iosif Olah
Jucătorul meciului: Jair Tavares Silva