FC Petrolul și Rapid București se vor înfrunta de trei ori în ultima zi a acestei săptămâni! Pe lângă meciul echipelor de seniori, tot duminică mai sunt programate și confruntările directe din Liga de Tineret și Liga Elitelor „U17”!
Etapa a cincea din Superliga ­propune, duminică, un duel mult așteptat. „Primvs derby” se va disputa, pentru prima dată, pe noul „Giulești”, de la ora 21.30, dar va fi prefațat de alte două întâlniri în care se vor afla, față în față, reprezentantele celor două cluburi.
Astfel, la finalul acestei săptămâni pornesc la drum și competițiile rezervate juniorilor, iar Petrolul și Rapid se vor întâlni, în prima rundă, atât în Liga de Tineret, cât și în Liga Elitelor „U17”. Ambele confruntări se vor disputa, tot dumincă, pe arena „Conpet” din Strejnic, de la orele 12.00 (Liga de Tineret) și 14.00 („U17”).
Tot în weekend vor susține primele jocuri oficiale din acest sezon și echipele de juniori „U16” și „U15”, participante în Liga Elitelor la categoriile de vârstă respective. Cele două formații se vor deplasa la Miercurea Ciuc, pentru întâlnirile cu reprezentantele clubului AFK Csikszereda, programate să se dispute sâmbătă, de la orele 12.00 și 14.00.
Două debuturi pe prima scenă
Un alt produs al Academiei Petrolul Ploiești a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc, Mihai Constantinescu (20 ani) bifând, contra Farului, primele sale minute în Superliga! Junior al „galben-albaștrilor”, Constantinescu evoluase pentru echipa noastră în eșalonul secund, între 2019 și 2021, iar pe parcursul sezonului trecut a fost împrumutat la Concordia Chiajna.
La debutul în Superliga s-a aflat, duminică, și fundașul central Pedro Justiniano Almeida, jucătorul venit, în această vară, la Petrolul, sub formă de imprumut, de la gruparea poloneză Radomiak Radom.
Victoria spectaculoasă obținută de către echipa noastră în fața campioanei en-titre, prima pentru „lupi” din acest sezon, nu a ramas fără ecou. Astfel, doi dintre marcatorii întâlnirii de duminică, Jair Silva și Gicu Grozav, dar și ­„căpitanul” Vali Țicu au fost nominalizați, de către Liga Profesionistă de ­Fotbal, în echipa etapei a 4-a din ­Superliga! În plus, în ancheta deținătorilor de drepturi TV, Grozav a fost desemnat jucătorul meciului vs Farul Constanța.