Petrolul a dat piept cu Panathinaikos Atena, în penultimul test al stagiului din Slovenia și Austria, iar cea mai galonată echipă a fotbalului elen s-a dovedit a fi o nucă tare pentru formația noastră, impunându-se cu scorul de 2-0 în meciul amical disputat la Mattersburg.
„Lupii” au parte de un final de cantonament în forță, cu două meciuri în decurs de doar 24 de ore. Prima adversară a fost Panathinaikos Atena, locul doi în ultima ediție a campionatului din Grecia, un bun prilej, astfel, pentru ca Florin Pîrvu să le ia pulsul elevilor săi acum, pe final de stagiu, și, totodată, cu mai puțin de două săptămâni înainte de debutul oficial în noul sezon.
Iar pentru Petrolul n-a fost deloc un test rău, în ciuda scorului final, ce a consemnat cea de-a treia înfrângere din această vară. Grecii au controlat mai mult jocul, așa cum, poate, era de așteptat, dar nici replica „găzarilor” nu s-a lăsat așteptată. Au fost două ocazii mari pentru adversari în startul confruntării, Jeremejeff (15) și Cerin (16) trimițând în barele porții apărate de către Zima, și, imediat, una uriașă a echipei noastre, atunci când Petrovic (17), rămas singur în șase metri, a șutat exact pe direcția portarului Brignoli!
Panathinaikos Atena a ­deschis scorul exact la jumătatea primei părți, slovenul Benjamin Verbic (23) înscriind după ce a rămas singur cu Zima, și l-a majorat aproape de final, atunci când Georgios Vagiannidis (77) a primit o pasă în careu și l-a învins pe Zima cu un șut expediat din colțul din dreapta al careului mic.

C Petrolul – Panathinaikos Atena 0-2 (0-1)

Marcatori: Verbic (23), Vagiannidis (77).
Petrolul: Zima – Doua (60 Hanca), Papp, Garutti, Țicu (cpt) – Jefferson (86 Constantinescu), Diomande (70 Purtic) – Musi (65 Rădulescu), Jair, Grozav – Petrovic (84 Răducan).