V. S.

Primăria Blejoi are în derulare procedura de achiziție a lucrărilor de canalizare menajeră și pluvială pe partea stângă și pe partea dreaptă a străzii Radu Tudoran – DC 10A.
În prezent, sunt în evaluare ofertele depuse de două asocieri de firme interesate să realizeze lucrarea de amploare pentru care finanțarea va veni din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, după o serie de clarificări, pe 2 mai a avut loc depunerea ofertelor de către asocierile Botman Construct (lider), Tubular Tehno Sistem, Termopro Edil SRL și, respectiv, Nicons S.R.L. (lider), E.M. Prime Construct S.R.L.,Pasirom Interactiv S.R.L.
”La nivelul administrației locale există o preocupare majoră pentru completarea dotărilor de infrastructură la nivelul de confort urban din surse proprii sau cu finanțare prin programe naționale și/sau europene. Comuna dispune de sisteme centralizate de alimentare cu apă, aflate în exploatarea operatorului local S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. Sistemele sunt grupate pe sate și sunt completate, după caz, cu surse locale independente. Anterior, s-au realizat colectorul menajer principal în cele trei sate și stația de epurare ape uzate. Canalizarea menajeră și pluvială ce se va realiza contribuie la îmbunătățirea condițiilor referitoare la mediu și sănătatea populației și întregește dotarea edilitară a comunei Blejoi”, se arată în documentația din SEAP.
Practic, după parafarea contractului de execuție a lucrărilor de canalizare, se vor realiza canalizare menajeră pe o lungime de 13.464 de metri, cu 307 cămine de vizitare a rețelei, plus rețeaua de canalizare pluvială gravitațională, cu o lungime de 11.196 de metri. ”Plata lucrărilor se va face din bugetul local și din bugetul de stat, prin alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în conformitate cu prevederile contractului de finanțare ce urmează a fi încheiat, prin PNI Anghel Saligny. Contractul de lucrări va fi încheiat de autoritatea contractantă cu ofertantul desemnat câștigator prin prezenta procedură de atribuire numai după încheierea contractului de finanțare între autoritatea contractantă și MDLPA”, se precizează în documentație.