Peste 8000 de spectatori au venit pe stadionul „Ilie Oană”, dornici să asiste la ultima reprezentație a petroliștilor din acest sezon. Nu s-au putut bucura de scorul final, în condițiile în care Hermannstadt s-a impus la limită, 1-0, dar, lucru mai important, au ajutat comunitatea locală, toate încasările rezultate din vânzarea biletelor urmând să fie donate pentru construirea și dotarea secției de urgențe a Spitalul de Pediatrie Ploiești! Și, cam aceasta a fost ”partea plină” a paharului, într-un duel în care Petrolului i s-a arătat și ”cealaltă față a norocului”.
Cu obiectivul îndeplinit chiar înainte de finalul campionatului, Petrolul și Hermannstadt nu au ridicat prea mult ștacheta spectacolului. „Lupii” aveau în vizor cele trei puncte, pentru a-și consolida poziția din fruntea ierarhiei play-out-ului, dar, finalmente, n-au putut obține nici măcar unul, oaspeții impunându-se cu ajutorul unui penalty dictat în urma unei faze controversate.
Prima repriză n-a produs prea mult fotbal și, astfel, nici fazele de poartă n-au fost tocmai numeroase. Sibiul a avut prima șansă importantă, atunci când Paraschiv (27), scăpat din marcaj, a ratat ținta cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic, balonul lovind bara din dreapta lui Vâlceanu, pentru ca, la cealaltă poartă, Letica (40) să le dea ceva emoții colegilor săi la șutul puternic al lui Grozav, scăpând mingea în față.
După reluare, trupa lui Florin Pîrvu a apăsat accelerația și a căutat să fie mai periculoasă, dar Irobiso (56) n-a reușit să finalizeze decisiv dintr-o poziție favorabilă. Imediat, la un contraatac al oaspeților, centralul Ionuț Coza, cu „certificarea” venită, ulterior, din cabina VAR, a indicat, ușor, punctul de la 11 metri, considerând că Doua l-a faultat pe Oroian, după ce jucătorul sibienilor șutase pe lângă poartă! Nu a contat faptul că infracțiunea nu a părut deloc evidentă, la fel cum nici intervenția anterioară a lui lui Balaure asupra lui Seto, din care a rezultat pasa către Oroian, nu le-a ridicat semne de întrebare arbitrilor, deși faultul parcă a fost ceva mai clar!
Golgheterul lui Hermannstadt, Daniel Paraschiv (60), a transformat fără emoții penaltyul, iar echipa lui Marius Măldărășanu a primit, astfel, o gură de oxigen importantă și a știut cum să-și conserve avantajul până la final. „Găzarii” au atacat în ultimele minute și cu fundașii centrali, dar Papp (90+1) n-a reușit să-l învingă pe Letica cu un șut de la 14 metri, și Hermannstad a plecat, astfel, cu toate cele trei puncte de pe „Ilie Oană”.
Pentru Petrolul a fost cea de-a doua înfrângere din play-out, într-un moment în care ne mai desparte o singură etapă de linia de finish. Ultimul meci al campionatului este programat vineri, de la ora 20.00, pe terenul lui FC Argeș Pitești, formație ce și-ar putea juca, la acel moment, viitorul în Superliga.
Foto: Răzvan Păsărică

FC Petrolul – FC Hermannstadt 0-1 (0-0)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 8000. Marcator: D. Paraschiv (60, pen.).
FC Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, R. Grigore (73 Borța) – Doua, Seto (62 Diomande), Jefferson (67 Moldoveanu), Jair, Țicu (cpt) – Irobiso, Grozav. Antrenor: Florin Pîrvu.
FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, I. Stoica (cpt), Opruț – Balaure (85 Petrescu), Biceanu (79 Antoche), Sota Mino, Oroian (79 D. Iancu) – G. Iancu (70 Limaj), Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu.
Cartonașe galbene: Papp (31), Diomande (81)/Mino Sota (13). Au arbitrat: Ionuț Coza – Valentin Avram și Laszlo Imre Bucsi. Rezervă: Iuliana Demetrescu. Arbitru VAR: Radu Petrescu. Arbitru AVAR: Ferencz Tunyogi. Observatori: Liviu Ciubotariu (pentru arbitraj) și Octavian