Potrivit unui comunicat al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, în campania de împăduriri din această primăvară, la nivelul tuturor direcţiilor silvice din ţară urmează să fie plantaţi aproximativ 20 de milioane de puieți forestieri. Totodată, se preconizează a fi regenerate 9.643 hectare fond forestier aflate în proprietatea publică a statului. Dintre acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare- regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri.
Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 de hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare.
Campania de împăduriri de primăvară se suprapune, parțial, cu Luna Plantării Arbo­rilor, marcată anual între 15 martie și 15 aprilie, conform Codului Silvic, prin numeroase acțiuni de împădurire, de popularizare și educație forestieră.
Însă, având în vedere condițiile meteorologice favorabile, acţiunile mai sus menţionate au început înainte de 15 martie la mai multe direcții silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și vor continua și după 15 aprilie, când se încheie Luna Plantării Arborilor, până la finalizarea programului campaniei. «Programul anual de regen erare a fondului forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale și 4.233 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei», se mai menţíonează în documentul de presă al Romsilva. (Foto-Romsilva)