F. T.

Vreţi să vedeţi nu doar asfalt sau să auziţi zgomot de maşini ori claxoane? Vă plac peisajele frumoase? Doriţi să inspiraţí aer curat? Sunteţi amator de pedalat ?
Dacă răspunsul este afirmativ, este bine să ştiţi că în Pădurea Gherghiţa a fost amenajat un drum pentru biciclete, în jurul unui fost lac, acum colmatat.
După cum ne-a precizat inginerul Octavian Romulus Anghel, şeful Ocolului Silvic Ploieşti, pe raza căruia se află pădurea amintită, traseul are o lungime de aproximativ cinci kilometri şi este marcat.
Poate fi făcut şi pe jos, nu neapărat cu bicicleta, amatorii de ieşit în natură având ce vedea şi, nu în ultimul rând, ce admira.
Astfel, sus-amintitul drum ocoleşte o zonă umedă – fosta Baltă Curcubeu – în care pot fi admirate lebede, cormorani, specia protejată raţa cu cap roşu, sau egrete.
Şi – fie cu bicicleta, fie per pedes – dacă vizitaţi „Mica „Deltă” de la Gherghiţa, situată la 27 de kilometri de Ploieşti, pe raza comunei Blata Doamnei, chiar nu veţi avea regrete. În zonă poate fi văzut şi stejarul de 300 de ani – monument al naturii, pot fi văzute urme de căprioare sau cerbi lopătari, pot fi văzute multe… Traseul pentru biciclete urmează, după cum ne-a mai precizat inginerul Octavian Romulus Anghel, să fie înregistrat pe GPS şi postat.
Stejarul secular este acolo, „Mica Deltă” de la Gherghiţa – arie protejată Natura 2000 – merită văzută, traseul pentru biciclete este marcat…
Alegerea vă aparţine: cu bicicleta sau pe jos!