La finalul acestei săptămâni, are loc cea de-a XII-a ediţie a Trofeului Sinaia, care reprezintă a V-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Evenimentul se desfășoară după o pauză de un an, în 2020 neputându-se organiza, ca urmare a restricţiilor de la acea vreme existente pe fondul pandemiei de coronavirus.
„Trofeul Sinaia a fost și va rămâne un punct de reper al concursurilor de viteză. Bine ancorată în trecut, încă de la primele ediții desfășurate în perioada interbelică, competiția va încerca și în acest an, după o pauză nedorită, să se ridice la cele mai înalte pretenții în materie de piloți, mașini și spectacol automobilistic. Vreau să aduc în amintirea tuturor numele celui care a fost alături de noi în fiecare an, Cetățean de onoare al orașului, domnul Marin Dumitrescu, unul dintre pionierii curselor auto din Sinaia, care din păcate ne-a părăsit la venerabila vârstă de 102 ani. Anul acesta suntem pregătiți pentru două zile de concurs la viteze amețitoare, pe un traseu urban, similar cu cel din Monte Carlo. Urez tuturor concurenților succes și vă invit pe toți la acest eveniment”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, competiţia organizându-se prin intermediul CS Carpaţi Sinaia, club sportiv aflat în administrarea primăriei din localitatea prahoveană.
Competiția va debuta mâine dimineață, cu manșe de recunoaștere și antrenamente cronometrate. Duminică, vor avea loc cele două manșe ale concursului propriu zis, urmate de festivitatea de premiere.
Traseul de concurs este amenajat pe străzile Eroilor, Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400 (între Restaurant Taverna Sârbului – Restaurant Schiori). De menţionat că acest tronson va fi închis circulaţiei rutiere în zilele de sâmbătă, 24 iulie 2021, în intervalul orar 5.00–20.00, şi duminică, 25 iulie 2021, în intervalul orar 05.00– 19.00. De asemenea, măsuri de restricţionare/interzicere a circulaţiei auto vor exista pe Bd. Carol I, pe sectorul de drum dintre străzile Aosta şi Bd. Ferdinand, Str. Octavian Goga, Str. Eroilor, Str. Mănăstirii (pe sectorul de drum cuprins între str. O. Goga și str. M. Cantacuzino), în zilele de vineri, 23 iulie 2021, ora 11.00, până duminică, 25 iulie 2021, ora 21.00.