F. T.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanţii Poliţiei Române scriu despre ei, despre copiii de la Centrul de Zi „Sfântul Stelian” din Urlaţi: „Sunt numeroşi şi au visuri mari”.
Da, sunt mulţi, da, au visuri mari. Nu, nu sunt răsfăţaţii sorţii. Doar ai personalului de la respectivul centru. Şi, nu în ultimul rând, ai părintelui Manuel Sandu, cel care – după cum se aminteşte în aceeaşi postare, „are grijă ca fiecare copil să-și urmeze țelul în viață”. Acolo au fost, la începutul Sărbătorilor Pascale, reprezentanţi ai Institutului Național de Criminalistică, care le-au oferit cadouri micuţilor, oamenii legii primind drept răsplată „zâmbete și o bucurie sinceră și neprețuită!”. Unii dintre ei spunând că vor să devină, atunci când vor fi mari, poliţişti!
Iar reprezentanţii Poliţiei Române lansează, la finalul comunicatului postat pe reţeaua de socializare, îndemnul: „Vă dorim (să faceţi – n.n.) același lucru, nu doar în aceste zile!”.
Centrul de Zi „Sfântul Stelian”din Urlaţi a fost înfiinţat în anul 2013, la iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel. Acolo sunt copii care provin din familii cu dificultăţi finaciare, iar „pentru şcolari – după cum se precizează într-o descriere a respectivului centru – pe tot parcursul anului de învăţământ se asigură hrană caldă, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării. (…) Datorită părintelui Manuel Sandu, Centrul de Zi a devenit unul dintre cele mai reprezentative aşezăminte sociale din Prahova şi un important centru socio-educaţional pentru copii cu risc de abandon din zona Urlaţi”.
„Sunt nemeroşi, dar au visuri mari”.
Nici noi nu suntem puţini, deci, poate îi ajutăm să îşi îndeplinească visurile.
Oricare ar fi ele!