CS BLEJOI – KSE TÂRGU SECUIESC 1-4 (0-2)

Stadion: Comunal Blejoi. Fără spectatori. Au marcat: Lambru (min. 76) / Tanko (min. 14), Antal (min. 24, 49), Albu (min. 83).
CS Blejoi: Preda – Anghel, Al. M. Oprea (min. 56 Bojoagă), Năstase, Ar. A. Oprea – Rudaru, Ir. Dumitru (cpt.) (56 Chiși) – D. Dumitru (min. 56 Teru), C. Munteanu (min. 56 Iancu), Badea (min. 69 Ghinea) – Lambru. Rezerve neutilizate: Ad. Gheorghe – Ristea, Cl. Stoica, Cocoș. Antrenor: Răzvan Vlad.
KSE: Raymond Niczuly – Telecean (min. 77 Bandi), Tanko, Damian (cpt.), Locotus– Razda (min. 90 Barbocs) – Bazdo, Pakucs, Kanyo (min. 70 Albu), Rancz (min. 90 Mozzi) – Antal (min. 77 Vasiloi). Rezerve neutilizate: Bunduc – Zsombori, Peter, Dobozi. Antenor: Vasile Gherghe.
Avertismente: Ar. A. Oprea (min. 55) / Razda (min. 8), Pakucs (min. 42), Locotus (min. 72).
Arbitru: Ovidiu Robu (Chitila, Ilfov). Asistenți: Valentin Mindeart (Popești-Leordeni, Ilfov), Mihai Bălțatu (Buftea, Ilfov). Observatori: Dan Nițu (Turnu Măgurele), Aurel Ionescu (București).
Jucătorul meciului: Antal.

George Marin

La colț, în genunchi, pe coji de nucă! Amintea Geo Bogza într-o poezie de-a sa de această pedeapsă aplicată generos pe vremuri și tot așa ar fi spus dacă ar mai fi trăit și dacă ar fi văzut evoluția celor pe care i-a lăsat urmași în satul în care s-a născut. Nu am idee dacă Geo Bogza a avut vreo legătură cu fotbalul, nici dacă vreunul dintre cei prezenți pe teren au vreo treabă cu poezia lui Geo Bogza. Impresia generală a fost că actualii blejoieni nici cu potențiala prezență în barajul de promovare nu au avut vreo treabă. Primind patru goluri – al cincilea a fost cât pe ce, în timpul adițional – de la o echipă care nu spune prea multe fotbalistic, CS Blejoi a desăvârșit un retur de coșmar, cu doar patru puncte câștigate în opt meciuri.
Cu un atac desfășurat cu predilecție pe stânga – dreapta mai că nici nu a existat în primul mitan – așteptând centrarea minune de la Badea, un atac care a produs doar două ocazii adevărate (Lambru, min. 10, și Anghel, min. 32) în afara golului marcat de Lambru (șut din careu, în diagonală, min. 76), cu o apărare permisivă și lentă – i-a cam chinuit la fugă rapidul Antal – CS Blejoi a părut că a prezentat mulți jucători în vacanță. Ilustrativă este faza din minutul 36, când o degajare din apărarea harghitenilor s-a transformat în lansare pentru unul din cei doi atacanți ai lor prezenți în terenul localnicilor. În sprijinul celor doi au mai zbughit-o trei coechipieri pentru un atac 5 contra 3, iar abia în urma acestora se retrăgeau și trei jucători prahoveni. Un asemenea atac este greu de ratat. Din două pase ar trebui să se ajungă la gol marcat. Ca să aveți o idee despre valoarea adversarilor, aceștia s-au încurcat singuri! Cum-necum, ei au dat patru goluri, chiar dacă doza de noroc s-a arătat la primele două: Tanko a prelungit mingea trimisă moale de Antal prin „strecurătoarea” din careu (min. 14) și Antal, unul dintre cei trei harghiteni prezenți între șase blejoieni a reluat din careu, liber, în diagonală (min. 24). Ar mai putea fi discuția despre șansă la cel de-al patrulea gol (Albu, șut din unghi închis sub transversală, cu mingea căzând în fața liniei porții și culcându-se în poartă în colțul opus; min. 83), dar acesta este un gol pe care portarul nu prea are voie să îl primească! Golul al treilea a fost simplu pentru Antal, cu dribling în careu între doi blejoieni (min. 49).
Nu numai acest meci este de uitat, ci toate din această primăvară. Este extrem de greu de înțeles transformarea negativă a acestei echipe care, în toamnă, a fost pur și simplu o sperietoare pentru toată seria, iar acum, în această primăvară, a reușit să se „laude” cu o recoltă de nimic, dar, cu care se află, totuși, pe locul al treilea înregistrând un golaveraj negativ cum nu are nici măcar echipa de pe penultimul loc! Ah, să nu uit! Din cele patru puncte adunate, acasă au fost câștigate câte credeți? Zero! Z-e-r-o!