Comitetul Executiv al FRF a validat în ședința din 29 aprilie propunerea ca finala Cupei României din acest sezon să se dispute pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. Alegerea este una mai mult decât onorantă, cu greu fiind de găsit o situație similară, în care un stadion din provincie găzduiește patru finale în decursul a cinci ani!
Ultimul act al Cupei României, ediția 2020-2021, este programat pe 22 mai, iar ora urmează să fie stabilită și comunicată ulterior.Va fi așadar a patra finală a Cupei României găzduită de stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, după edițiile din 2017 (câștigătoare FC Voluntari), 2019 (FC Viitorul) și 2020 (FCSB). De reținut că, în două dintre cele trei finale jucate la Ploiești, ”Perdanta” s-a numit fosta concitadină, Astra, care are șanse bune să fie finalistă din nou, ”calculele hârtiei” arătând drept cele mai probabile variante – finală între Craiova și Astra sau Craiova și Dinamo!
Finalistele vor fi decise în urma manșei secunde a semifinalelor, care vor avea loc pe 11-12 mai. Astfel, marți, 11 mai, ora 20:00, se joacă Dinamo – Astra (după scor în tur 0-1), apoi miercuri, 12 mai, ora 20:00, este programat meciul Viitorul Pandurii – Universitatea Craiova (în tur 0-3).
De amintit că Stadionul ”Ilie Oană” a găzduit acum mai puțin de o lună și meciul contând pentru Supercupa României, câștigat, la penaltiuri, de către CFR Cluj, în fața celor de la FCSB.