• Ieri dimineaţă, doi angajaţi ai instituţíei au fost confirmaţi pozitiv • Activitatea  cu publicul  se suspendă până pe 17 iulie

F. T.

După ce, la sfârşitul săptămânii trecute, patru persoane de la Curtea de Apel Ploieşti au fost depistate pozitiv la testul COVID – 19, şi la una dintre instanţele prahovene arondate acesteia au fost confirmate două cazuri de infectare.
După cum ne-a precizat ieri dimineaţă judecătorul  Alin Ene, purtător de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, două persoane din cadrul personalului auxiliar al instanţei au fost confirmate pozitiv, pe baza rezultatelor testului COVID.
Interlocutorul nostru ne-a mai spus că au fost anunţaţi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, iar în ultima perioadă, incinta Judecătoriei Ploieşti a fost dezinfectată nu săptămânal, ci chiar de trei ori în intervalul a şapte zile. Ca urmare a acestei situaţii, conducerea instanţei a decis ca în perioada 6-17 iulie a.c. să fie suspendat programul de lucru cu publicul la compartimentele Registratură, Biroul de Informare şi Relaţii Publice şi Biroul Persoane Juridice. Totodată, pentru respectiva perioadă, toate programările efectuate la aceste compartimente se anulează. În schimb, continuă să se primească şi să se rezolve solicitările formulate de către justiţiabili şi de către reprezentanţii lor prin poştă electronică, fax sau telefonic, iar persoanele care nu beneficiază de aceste mijloace- prin poştă, în formă scrisă. De asemenea, se desfășoară și sedințele de judecată. La Tribunalul Prahova, tot ieri dimineaţă, nu exista niciun angajat infectat şi nicio suspiciune de coronavirus.În ceea priveşte situaţia de la Curtea de Apel Ploieşti, reamintim că activitatea cu publicul din cadrul a trei compartimente – „Arhivă”, „Registratură” şi „Biroul de Relaţii și Informaţii cu Publicul” – a fost suspendată până în data de 10 iulie 2020, măsura fiind luată ca urmare a faptului că patru angajaţi ai instituţiei au fost depistaţi pozitiv la testul COVID-19!Ca urmare a acestei situaţii, conducerea instituţiei a decis, pentru perioada 26 iunie – 10 iulie a.c., următoarele: „anularea programărilor on-line; suspendarea programările on-line efectuate pentru această perioadă”.