• În vizor – Litoralul şi zonele turistice de munte
• Activitatea operatorilor economici va fi suspendată dacă nu respectă măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat ieri că vor fi organizate acţiuni cu forţe mărite, inclusiv detaşate din ţară şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din Jandarmeria Română şi din alte instituţii cu atribuţii în domeniu, potrivit Agerpres. El a explicat că printre măsurile stabilite se numără suplimentarea efectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară, organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul Capitalei şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor, cu scopul de a analiza situaţia operativă şi a direcţiona forţele către zonele de risc identificate. El a avertizat în acest context că va fi suspendată activitatea operatorilor economici care nu respectă măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus. „Cu siguranţă, acolo unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii unor operatori economici”, a spus Despescu în conferinţa de presă organizată la Guvern.
Altă măsură se referă la organizarea unor echipe mixte de verificare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai inspectoratelor teritoriale de muncă şi direcţiilor sanitar veterinare, dar şi reprezentanţi de la protecţia consumatorului. El a mai spus că aceste acţiuni vizează: zone aglomerate, centre comerciale, transport de persoane, pieţe, atât în zona urbană, dar şi în zona rurală.
„Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, în zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse astfel încât să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună, respectiv zona sfârşitului de săptămână, unde foarte mulţi cetăţeni sunt prezenţi în spaţiile publice”, a afirmat secretarul de stat în MAI.
Va fi înfiinţată o linie telefonică TELVERDE, la care cetăţenii să poată sesiza neregulile. „Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme”, a subliniat Bogdan Despescu.