V. Stoica

Până ieri, în laboratorul de biologie moleculară de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și în cele din Capitală fuseseră efectuate 1.815 teste pentru depistarea cazurilor de coronavirus din județul Prahova, 70 dintre acestea având rezultate pozitive. Astfel, la numărul de pacienți diagnosticați cu SARS Cov-2, Prahova rămâne printre ultimele județe din țară, la fel și la procentul mare al persoanelor care au fost vindecate și externate din spital.
Ieri, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că în cadrul laboratorului de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Ploiești continuă testarea corpului medical, dar și că rezultatele de până acum confirmă respectarea procedurilor medicale impuse în plină pandemie de coronavirus.
“Trebuie să fim conștienți că este foarte importantă testarea cadrelor medicale. Până acum, aparat biologie moleculară al SJU Ploiești128 de medici, asistente medicale, îngrijitori, personal auxiliar care își desfășoară activitatea la Spitalul Județean de Urgență au fost testați prin intermediul platformei de diagnosticare prin tehnica Real-Time PCR, achiziționată cu fondurile alocate de Consiliul Județean Prahova. Doar în weekendul trecut, specialiștii laboratorului de la Spitalul Județean au efectuat 58 de teste, toate negative, iar astăzi (n.n. – ieri) vor intra în analiză alte 30 de probe prelevate de la cadrele medicale. O veste extraordinară este că rezultatele testărilor personalului medical de la Secția de Boli Infecțioase, mai cunoscută ca fostul Spital Movila, au fost, de asemenea, negative la testarea pentru coronavirus, conform analizelor efectuate la Institutul Matei Balș.
Este vorba despre 35 de reprezentanți ai acestei secții în care sunt îngrijiți și tratați pacienții infectați cu SARS Cov-2 din județul Prahova. Faptul că niciun membru al corpului medical nu este pozitiv la coronavirus demonstrează – dacă mai era nevoie – că medicii, asistentele medicale, îngrijitoarele respectă toate protocoalele instituite la nivelul secției unde riscul este atât de ridicat!
Le mulțumesc tuturor pentru devotament, pentru atenția cu care își desfășoară activitatea și pentru faptul că au reușit să vindece mai mult de jumătate dintre pacienții diagnosticați cu coronavirus în județul nostru!”, a precizat șeful administrației județene, Bogdan Toader.